reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
My zawsze chcieliśmy mieć trójkę, nawet dom zbudowaliśmy na troje dzieci. Teraz myślę, że dwoje to max, nie chce mieć więcej. Chyba jestem leniwa.

Na szczęście nie trzeba się określać na początku co do liczby dzieci. Życie różnie się układa. Czasem coś nagle się zmienia w finansach, w myśleniu itd. Moja ciotka, dzieci prawie odchowane, parka oczywiście, a tu niespodzianka, dzidziuś będzie :-)

Ja zawsze chciałam dwójkę, jednak jak się urodzi 2 chłopak to pomyślę o 3 dziecku :) Jedyny wymóg to byłaby zamiana mieszkania na jakiś domek aby dzieciaki miały swoje pokoje. Choć powiem Wam, że moja znajoma miała 13 dzieci i wszyscy mieszkali na 2 pokojach i kuchni. Oczywiście wiadomo, że cały czas nie było ich tyle na raz bo starsze wyprowadzały w miarę szybko z domu.

my mielismy okazje kupic mieszkanie 2pokoje, ale zdecydowalismy sie na 4. fakt ze dwa razy drozsze, ale cena i tak mniejsza niz w poznaniu za kawalerke wiec dla nas to jak darmo :D no i myslimy od razu o tym, ze jeden pokoj salon, drugi sypialnia, trzeci dla dziecka w czwartym Ł chce gabinet. jednak jak pojawi sie drugie dziecko to tatus zrezygnuje z gabinetu na rzecz bobasa ;) na poczatek nie zrobimy remontu calego mieszkania bo najnormalniej w swiecie kasy brak. zrobimy sobie salon i sypialnie a z czasem odlozymy kase i zrobimy dwa kolejne pokoje. na szczescie w lazience i kuchni da sie funkcjonowac bez remontu poki co

my kupiliśmy 2 pokojowe, ale przerobiliśmy na 3. w kuchni zrobiliśmy naszą sypialnię a w salonie powstał aneks kuchenny. Młody ma pokój dość duży - 12m, więc jak będzie 2 chłopców to się pomieszczą. Na szczęście mamy jeszcze 4m garderobę więc odchodzą nam szafy, które jednak zajmują dużo miejsca. Mam nadzieję, że kiedyś będzie stać nas na coś większego, a póki co cieszymy się z tego, że jesteśmy na swoim i już nie płacimy obcym ludziom po 1500 zł za wynajem jak do niedawna:)

my mamy dosc duzy dom, wiec kazde dziecko ma swój pokój i jeszcze wolne zostaja na wszelki wypadek ;). zawsze chcielismy duzo dzieci, tylko troche kiepsko nam prokreacja wychodzi ;) w tym roku planujemy malowanie i male przetasowania. syn chce mniejszy pokój, bo marudzi, ze ma za duzo sprzatania. stwierdzilismy z mezem, ze niech sie wyprowadzi do mniejszego, a my zrobimy tam duza sypialnie dla siebie i maluszka, który na poczatku bedzie z nami.

reklama
perełka Wam prokreacja nie wychodzi? nie załamuj mnie, to co ja mam powiedzieć - też dom na kredyt, dość duży, budowany pod trójkę dzieci i do tej pory ciągle sami :baffled:

Do góry