reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

według mnie drugie imię nie ma sensu i tak nikt go nie używa,a tylko problemy stwarza,jak widzę u siebie w dowodzie 2 imiona i 2 nazwiska to apopleksji dostaje :-pco najlepsze mam tylko ja ,moi bracia nie ,tatuś był kreatywny :-D moje dzieci nie mają i G też nie będzie miał,a od tego roku w dziennikach szkolnych zapisują po 2 imiona i większość dzieci ma po 2 imiona z tym,że zwykle po jakiś babciach i dziadkach :tak:

reklama
Laska mnie rozwalila ta co obok mnie lezy.
Mowi "nie moglas wymyslic janek, antos, ignas ...(wymiemia jeszcze kilka) tylko Robercik? Co to za imie? W ogole nie trendy"
Ja "a to imie musi byc trendy czy ma soe rodzicom podobac?"
Ona "nke no jasne ze ma sie podobac. Tak tylko pytam bo ja bym dala inne..."

Nosz wiara to ma problemy :p

imię.jpg

oni to tłumaczą właśnie spolszczaniem imion :-(

agulqa, hahahahahahha mi też jak si,ę dowiedziałam o córce, jedna laska wyskoczyła z hasłem: tylko nie nazywaj: Pola, Zuzia, Julcia, Lena, Maja... itp. jak jej później mówiłam, że rozważałam rozważałam imię Pola, to ona do mnie "no przecież mówiłam ci, że nie Pola" HAHAHAHAHAHHAHHAHHA tak jakby jej zdanie było decydujące hahahahahahhahahahahhaahahah

Załączniki

• imię.jpg
    imię.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
agulqa tak jak piszesz rzecz gustu :tak: mnie też Robert zbytnio się nie podoba tak jak znajoma daje Jacek,no nie przemawiają do mnie te imiona,tak jak Piotr,Paweł ,Grzesiek po prostu to są imiona moich szkolnych kolegów i było ich mnóstwo,ale nic mi do tego jak kto daje,bo Gniewko też się ludziom nie podoba ,ale to nasz wybór ,no nie? :happy:

Bada jasne ze nasz
A widzisz ja w zyciu zadnego Roberta nie znalam poza jednym kolega taty :p
Dopiero jak wymyslilismy dla mlodego to pozniwj z ł zaczal robert pracowac i teraz ma na szkolwniu jednwgo
A ja nie znam :p

Ja jestem zwolennikiem nadawania tradycyjnych imion. Robert mi się podoba. Tak jak Mateusz czy Adam.
Rownież jestem za staropolskimi imionami typu Franciszek, Jan, Antoni.
U mnie beda dwa imiona Weronika Anna. Ania dlatego, ze początkowo miało to byc pierwsze imię naszej córy. Weronika tez nie każdemu sie podoba, choć podobno imię to zaliczane jest do starpolskich.
Zanim byłam mężatką chciałam mieć Sandrę ( bleee), Maję, Liliannę.

Widze ze zawirowania imionowe ;) u nas Alutka napewno zostanie Alutką, imie wybrane jeszcze perzed planowaniem dziecka ;)

Hana mi sie tez bardzo podoba, walcz Sprite walcz.

Dziewczyny Radzimir jest męski, ale nie męski lubie ten typ urody... ale in hako isoba jakos mnie nie kreci ;) imie fajne. Tak jak Gniewko bardzo podobaja mi sie staropolskie imiona.

Agulqa ja wymiekam jak mi sie ktos wtrynia w wyboru, a jak jeszcze obca osoba to juz calkiem oslabia.

Sonia imie tez mi sie podoba, jak i Sara - tyle ze sara rymuje sie z moim nszwiskiem nyloby komicznie ;)

2gie imid bedzie pewnie po mnie. Syn 2gie ma po starym.

reklama
Do góry