reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Sprite ale sąsiadka nie ma zadnych korzeni w USA. Nic wspolnego. Spodobalo im sie to imie i tyle. Wiec u ciebie jakis durny usc! Jak chcesz moge spytac w swoim urzedzie mailowo.

Bez sensu ten Usc Hana, bardzo ładne imię i nie powinni się czepiać. U mnie w mieście w Pl np. Można nadać dziecku imię np. Nicola ale musi być pisane po polsku tzn Nikola tak samo jest z każdym innym imieniem, które nie do końca jest polskie np Jessica albo Samantha czy np Maxymillian będzie Maksymilianem. Poza tym problemów nie robią.

Sprite ale się przyczepili, jakbyście nie wiadomo jak dziwaczne imie wymyślili! Mi Hana się podoba. Może zadzwoń do usc i zapytaj. Jak coś to osobiście podejdziesz i wciśniesz jakąś historyjkę. Myślę że to też zależy na jakiego urzędnika trafisz bo to przecież oni decydują bezpośrednio.

U mnie starszy ma jedno imię bo jakoś zapomnieliśmy o 2 a pozniej nie mogliśmy dojść do porozumienia, więc drugiemu też damy jedno :)

U mnie od kilku pokoleń wstecz wszyscy mają po dwa imiona, u męża to samo, do tego zawsze drugie imię jest po rodzicu, więc nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło, ze to może przeszkadzać :-D

Nulini u mnie tak samo :) młody ma akurat imię po dziadku a drugie po tacie, teraz drugi bobas będzie miał imię właściwie po njikim hehe a drugie pewnie po drugim dziadku. Ja mam tak samo jak chrzestna a na drugie po mojej mamie:)

Ja mam jedno a zawsze chciałam mieć 2 więc dzieciom dajemy po 2. Pierwsza ma drugie po babci, a druga chyba będzie miała po drugiej babci o ile nie damy go na pierwsze czyli Zośka

Na razie nad imieniem spory. Chyba będzie miała tylko drugie imię:-D

reklama
U mnie od kilku pokoleń wstecz wszyscy mają po dwa imiona, u męża to samo, do tego zawsze drugie imię jest po rodzicu, więc nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło, ze to może przeszkadzać :-D

Jakbym miała na drugie Dorota to bym sobie je markerem zamazała w dowodzie:-p
Za to moja mama ma na drugie po swojej Teresa i do tej pory jej to wypomina.
Ja ogólnie nie lubię dawania imienia po kimś.

Do góry