reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Nulini to jak tak mam z imieniem dla chłopca, ma być Dominik i już, nie muszę nic studiować :-) a dla dziewczynki trzeba było, a najlepsze , że z wszystkich pierwotnych typów (Marta, Hania, Karolina...) ostatecznie nie wybraliśmy tylko zupełnie inne

reklama
Nulini ja wiem co czujesz bo nam się Sonia podoba a moja mama ciągle marudzi i przez to też mam wątpliwości...

Emilchen fajnie ze udało się wybrać imię :-)

z imionami :p masakra jakaś :-D

Emilchen bardzo ładne imię, ale widzę, że Wy podobne imiona do nas wybieracie;-) U nas ma być Marta,
ewentualnie Lidia. Pewnie znów na porodówce będziemy decydować ostatecznie. Na chłopca nawet nie myślimy więc jak się zmieni to będzie burza mózgów.

Nulini, Femme współczuję "trucia" nad uchem osób postronnych, choć bardzo dla Was bliskich. U mnie teściowa w tej ciąży mało się odzywa w tej kwestii, może dlatego, że zupełnie nie słuchaliśmy jej rad. Ale w niedzielę próbowała zacząć temat i znów Laura jej się marzy;-)

Chyba jednak u nas wygra Ignaś ;-)

Ostatnio mówię coś tam o Młodym i mówię "Gucio", na co mąż "no jak Gucio, Ignaś przecież" i się zaśmiałam, że OK, ale aż do porodu nikomu nie mówimy o zmianie zdania, bo skoro nikomu się nie podoba, to "na złość" do końca będziemy utrzymywać Gustawa ;-)

Ech, tylko Młoda tak słodko mówi "Gucio" to, "Gucio" tamto i nie wiem, jak jej to wytłumaczyć, że jednak nie Gucio :-(
No chyba, że na Ignacego będzie mówić Gucio ;-)

No ja właśnie dlatego stacha zostawię bo ola tak słodko mówi "Stasiu mój" wczoraj dzwoniłam do mojej sis i mówimy z T "daj Ole do telefonu" i Ola gadka szmatka i mówi "mama daj tatę, muszę z nim pogadać" a ja mówię że tatuś jest i słyszy wszystko i T się odzywa a Ola "hullla tatuś, malujesz pokój dla Stacha mojego kochanego?" a Tomek ze juz skończony jest pokój a Ola "ale ładnie zrobiłeś i ładne kolory? Żeby mój Stachu był zadowolony wieeeeesz, jak przyjadę powiem ci czy ładnie"
Padłam :)

Jezyk no ja sobie tego nie potrafię wyobrazić, w sensie mała dziewczynka 3 latka wie ze będzie w domu mały chłopiec, jej braciszek, nie zna go a już się nie może doczekać aż będzie "leżał i podziwiał jak tańczę mamusiu, Stachu mój padnie jak to zobaczy" to jest szalone :)

reklama
Do góry