reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

Nulini znajomi mają Ignasia importem Ci, że to większy lobuz niż Tymon, a uwierz mi, że to nie lada wyczyn :p

Mi sąsiadka też ostatnio gadała, że co to już innych imion nie ma tylko Maria (swoją drogą to 1 co ja to obchodzi, a 2 sama ma tak na imię), a przecież jest to normalne polskie imię.

Ja juz się przyzwyczaiłam, że u Ciebie Gucio będzie i nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej :p

reklama
Gustaw nie jest polskim imieniem, tylko germańskim :-( Antonina i Ignacy to imiona łacińskie...

Megami, mnie się Stanisław podoba, mężowi też, ale nie da na przekór, bo mój dziadzio to Stanisław i zdaniem mojego męża obrósł by w piórka, jakbyśmy tak syna nazwali...

Alecta Maria to piękne imię i znam kilka dziewczyn o tym imieniu i są to fajne zabawowe inteligentne i przebojowe dziewczyny które dają sobie radę we wszystkich warunkach :) i Zosie tez wszystkie takie znam, choć dla mnie Zosia to będzie zawsze wojownik! Moja koleżanka Zofka urodziła się w 26tc! 30 lat temu i nie dość ze przeżyła to jest okazem zdrowia i biega w maratonach (prowadzi o tym bloga z koleżanką i jest niezniszczalna i do tego mądra i zaradna UAM z wyróżnieniem skończyła! Moja wojowniczka :)

Nulini to ja mam tak samo co do Oli zero wątpliwości to była Ola z krwi i kości i czuliśmy to imię każdym nerwem a Stachu podoba nam się nikt nie popsuł nam tego imienia ale mimo to gdzieś tam z tyłu głowy wciąż ten Karol mi siedzi :/

Oj pisząc polskie miałam na myśli, że od wieków nadawane w PL (a tu nagle wielka krzywda...);-) Bo pochodzeniowo polskie to jakieś słowiańskie chyba, nie? Bożydar, Dobrochna? :-D

Nulini ja też patrze na to co w koło mówią i może się imię podobać mniej lub bardziej ale jak często bym słyszala ze tragedia to bym się nad tym zastanowila ;-) dla mnie mały Gucio jeszcze ok ale nastolatek... Ciężka sprawa lasce się przedstawia hej Gucio jestem :p ale mówię to Twoje dziecko i Twój wybór nie będzie przez to gorsze ani skrzywdzone :p zawsze możesz dać drugie i będzie się nim posługiwać jak bardzo nie będzie mu pasować :p chodziłam kiedyś z Darkiem który nie akceptowal tego imienia i wszyscy mówili do niego Kuba ja się dowiedziałam ze jest Darek juz jak byliśmy razem :-D :-D

Dzieciaki są dobre w wymyślaniu ksywek, więc o to bym się nie bała, szczególnie, że teraz sporo "wymyślnych" (czyt. nie Tomek, Marek, Piotrek) imion nadają. A taki już 20+ jak się przedstawi: "Gustaw jestem" mrrrrrrrrr :-D

A znajomy w LO miał ksywę Guciek :-)

Ostatnia edycja:
My też tam mamy opinię innych i te bzdurne opisy imion głęboko w .... Jedyne co mogłoby mnie przekonać do zmiany imienia to brak pewności z mojej lub Meza strony. Reszta może nam cmoknac.

A Gutek... No sliczne imię:)

reklama
Do góry