reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Nulini znajomi mają Ignasia importem Ci, że to większy lobuz niż Tymon, a uwierz mi, że to nie lada wyczyn :p

Mi sąsiadka też ostatnio gadała, że co to już innych imion nie ma tylko Maria (swoją drogą to 1 co ja to obchodzi, a 2 sama ma tak na imię), a przecież jest to normalne polskie imię.

Ja juz się przyzwyczaiłam, że u Ciebie Gucio będzie i nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej :p

reklama
Gustaw nie jest polskim imieniem, tylko germańskim :-( Antonina i Ignacy to imiona łacińskie...

Megami, mnie się Stanisław podoba, mężowi też, ale nie da na przekór, bo mój dziadzio to Stanisław i zdaniem mojego męża obrósł by w piórka, jakbyśmy tak syna nazwali...

Alecta Maria to piękne imię i znam kilka dziewczyn o tym imieniu i są to fajne zabawowe inteligentne i przebojowe dziewczyny które dają sobie radę we wszystkich warunkach :) i Zosie tez wszystkie takie znam, choć dla mnie Zosia to będzie zawsze wojownik! Moja koleżanka Zofka urodziła się w 26tc! 30 lat temu i nie dość ze przeżyła to jest okazem zdrowia i biega w maratonach (prowadzi o tym bloga z koleżanką i jest niezniszczalna i do tego mądra i zaradna UAM z wyróżnieniem skończyła! Moja wojowniczka :)

Nulini to ja mam tak samo co do Oli zero wątpliwości to była Ola z krwi i kości i czuliśmy to imię każdym nerwem a Stachu podoba nam się nikt nie popsuł nam tego imienia ale mimo to gdzieś tam z tyłu głowy wciąż ten Karol mi siedzi :/

Oj pisząc polskie miałam na myśli, że od wieków nadawane w PL (a tu nagle wielka krzywda...);-) Bo pochodzeniowo polskie to jakieś słowiańskie chyba, nie? Bożydar, Dobrochna? :-D

Nulini ja też patrze na to co w koło mówią i może się imię podobać mniej lub bardziej ale jak często bym słyszala ze tragedia to bym się nad tym zastanowila ;-) dla mnie mały Gucio jeszcze ok ale nastolatek... Ciężka sprawa lasce się przedstawia hej Gucio jestem :p ale mówię to Twoje dziecko i Twój wybór nie będzie przez to gorsze ani skrzywdzone :p zawsze możesz dać drugie i będzie się nim posługiwać jak bardzo nie będzie mu pasować :p chodziłam kiedyś z Darkiem który nie akceptowal tego imienia i wszyscy mówili do niego Kuba ja się dowiedziałam ze jest Darek juz jak byliśmy razem :-D :-D

Dzieciaki są dobre w wymyślaniu ksywek, więc o to bym się nie bała, szczególnie, że teraz sporo "wymyślnych" (czyt. nie Tomek, Marek, Piotrek) imion nadają. A taki już 20+ jak się przedstawi: "Gustaw jestem" mrrrrrrrrr :-D

A znajomy w LO miał ksywę Guciek :-)

Ostatnia edycja:
My też tam mamy opinię innych i te bzdurne opisy imion głęboko w .... Jedyne co mogłoby mnie przekonać do zmiany imienia to brak pewności z mojej lub Meza strony. Reszta może nam cmoknac.

A Gutek... No sliczne imię:)

reklama
Do góry