reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

alecta, mnie się strasznie zdrobnienie Mania podoba :-D Maryś znam kilka i żadna mi tego imienia nie obrzydziła :-D

Doggi, no dokładnie, niby Gucio Gucio, ale w głowie galopada myśli :-(

Megami, mnie dziadzio Wawrzyńca wciska :-D

femme, no właśnie na to nam uwagę zwracają, że nastolatek GUCIO / GUTEK to przecież śmiechowo, a GUSTAW za poważnie...
Też znam parę osób, które posługują się innym imieniem, niż swoje własne, bo go nie cierpią :-p Tylko właśnie sęk w tym, że ja sama nie jestem przekonana co do Gustawa i stąd całe zamieszanie...

reklama
Nulini ja miałam ziomka gustawa i wszyscy do niego Gust wołali ;) i tak mu nadano jsk był nastolatkiem bo wcześniej Gucio był a potem "siema Gust" :) i mi się to strasznie podobało :)

Femme moja biologica w gimnazjum miała na imię JAROSŁAWA :D ale wszyscy wołali do niej Magda bo tak chciała :)

Megami "wyglądasz mi na... Dziewczynka?!" to będzie zonk :p

Nulini to u mnie dziewczynka niezmiennie Antosia :) ale już 3ech różnych lekarzy powiedziało ze to chłopak jsk bum cyk cyk wiec juz nie wierzę w zaskoczenie na porodowce :p

Nulini macie jeszcze trochę czasu na szczęście, chociaż wiem z autopsji, jak taka niepewność męczy, bo sami nie mieliśmy imienia dla dziewczynki i było mi z tym źle :sorry2: Gustaw moim zdaniem ładnie, tylko miałabym problem ze zdrobnieniami właśnie np. właśnie dla nastolatka ew. Gutek, ale ogólnie piękne, szlachetnie brzmiące imię jak dla mnie, jak można powiedzieć, że to tragedia :no:

A ja się pochwalę, że wybraliśmy w końcu imię dla córeczki :-) Było analizowanie kalendarza, znaczenia, zdrobnień no i tego "czegoś" co sprawia, że wydaje nam się, ze to imię będzie pasowało do naszego dziecka. Studiowaliśmy też ranking imion nadawanych w Polsce bo nie chciałam bardzo popularnego, np. z pierwszej 20-tki. No i wybraliśmy - będzie Joanna :-) proste, ładne, ma dużo zdrobnień i jest dość daleko w rankingach (z małych dziewczynek to "znam" tylko chyba u Megami ;-) a tak to w otoczeniu nie ma)

Nulini, Gustaw jest super :tak:. mały Gucio/Gutek i duży, dorosły Gustaw. nie widzę problemu :-). mój Leon nie ma jeszcze 3 lat, a w domu często mówimy do niego Leoś i co? sam od siebie w życiu nie przedstawił się Leoś. mówi o sobie Leon i koniec :-D

Doggi, Stach też fajny. mój teść to Stach :-D

emilchen, ja mam na drugie Joanna :-)

reklama
Doggi, mnie też już 3 niezależnych lekarzy na 3 różnych sprzętach potwierdziło syna :-p

emilchen, no właśnie ja z Tosią nic nie studiowałam, ani kalendarzy, ani rankingów, po prostu wiedziałam, że Antonina i koniec, a teraz ta niepewność... Ech...

sprite, my na Tosię Tosia mówimy, ale ona się przedstawia Antosia, bo tak na nią w przedszkolu mówią :-D

A Młoda dzisiaj zawnioskowała, żeby dzidziuś miał na imię Robert :-D
Ostatecznie się zgodziła, żeby Robert miał na drugie imię :-D

Do góry