reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla maluszkow:):)

ja jak pytam sie coreczki co bedzie miala braciszka czy siostrzyczke i jak bedzie mieć na imie to ona mowi ze to bedzie dzidzius i bedzie mial na imie chlopczyk:-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
mnie się wydaje że dla dziewczynek jest więcej ładnych imion niż dla chłopca dlatego ciągle się zastanawiam jak bym dał na imie synkowi

Musze sie przyznac ze wczoraj w nocy doszlismy do pierwszego wspolnego imienia ktore nam sie spodobalo i uwaga uwaga... teraz wiekszosc lipcoweczek sie poklupie po glowach, ale nam na dzien dzisiejszy najbardziej podoba sie Bruno :-)

Niestety wiekszosc imion ktore mi sie podobaja sa juz w rodzinach mojego meza i mojej... A moj wymarzony z dawnych czasow Mateusz ma tutaj forme 'Matthias' co mi sie tylko ze sledziami kojarzy :wściekła/y:

Moj kolejny typ Aleksander tu chociaz jest tak samo pisany to czytaja to 'Aleksandra' wiec mozna zwatpic :-) W koncu ja szukam meskiego imienia a nie damskiego... Tak samo postepuja z imieniem Oliver = Oliva jeszcze lepiej :-D

Nastepnym imieniem ktore kiedys bardzo mi sie podobalo to Daniel ale moj zapalony tatus ekolog tyle mi o zwierzatkach naopowiadal ze to tez odpada :-)

Jeszcze jedno ktore wchodzi w rachube to Gregor czyli nasz Grzegorz ale do tego tez nie jestesmy za specjalnie przekonani... Ehhh trudny wybor trudna zgoda... Ale sie rozpisalam :-)

Synek mojej koleżanki ma na imię Bruno i mój T przez pewiem czas chciał tak dać na imię gdyby okazało się że będziemy mieli synka więc przynajmniej na mnie większego wrażenia nie zrobiło jak tak napisałaś ;-) tym bardziej że mieszkasz za granicą. Moim zdaniem bardzo dobry wybór :tak:
Mama tej mojej koleżanki śmieje się że będziemy miały dzieci z jednego serialu - ona Bruno, ja Lenkę, chociaż mnie to imię podobało się od dziecka i trochę byłam nawet zła jak w Na dobre i na złe pojawiła się Lena bo wyczułam że nagle to imię stanie się popularne ;-) teraz co druga dziewczynka o której słyszę że się urodziła ma tak na imię...

Ja już sama nie wiem co za imię wybrać. Ale jeśli będzie dziewczynka to podoba mi się Karolina i Matylda:-D
A jak chłopiec to Mateusz albo Maciek:-D
NIe wiem jeszcze co będzie:wściekła/y::-):-)

Antkowa to mi humorek jeszcze bardziej poprawilas :-) :tak: Bo tak sie zastanawialam, czy to nie za bardzo wymyslne jak na ew. warunki polskie...
Ale skoro oprocz mnie ktos sie tak zapatruje na ta sprawe to moze dziecku krzywdy nie zrobie :-) :tak: Tak jak mysle o moim wyborze to przypuszczam ze wiekszosc tez stwierdzi, ze sie w serialu zakochalam :-) Ale coz... Niech se gadaja ;-)

A ja mam w brzuszku Jasia:-) Zwany będzie również Iwanem przez rodzinę mojego męża, ze względu na pochodzenie:-) Proste,śliczne,klasyczne imię:-D

reklama
a powiedzcie mi jak wybic mojemu mezowi z glowy zeby nie nazywal syna Szczepan???
nie wiem czy sie ze mnie nabija czy mowi powaznie ale uparl sie i mnie meczy non stop tym imieniem. mam nadzieje ze to tylko zarty.
a dla dziewczynki mamy imie Amelka. no raczej ja mam bo moj mezus zlosliwiec sie nie zgadza i czuje ze znów wymysli jakies dziwne imie.

Do góry