reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszkow:):)

reklama
Antkowa miałam na studiach koleżankę Ingę, super z niej była dziewczyna. Niestety mąż na Ingę się nie zgadza.

Matylda mnie się nie zgadza ani moje imię do znaku, ani córki, ani drugiej córki.

Dosia na pewno mąż może wziąć zwolnienie z tytułu opieki nad członkiem rodziny, w tym wypadku żony po porodzie. Kolega brał na żonę, a ona rodziła naturalnie, więc raczej nie ma tu znaczenia rodzaj porodu.

U mnie tez imie sie nie zgadza ze znakiem zodiaku ani moje ani meza nawet rodzicow :szok: Jedynie bedzie sie zgadzac jesli bedzie dziewczynka bo chlopak tez nie bedzie sie zgadzac :tak:

My wybraliśmy dla dziewczynki Wiktoria i nie spodziewałam się, że to tak popularne imię - patrząc na tą listę urodzeń 2008, osobiście nie znam dziewczyneko tym imieniu. Dla chłopca to jest temat sporów u nas. Mąż chce stare imiona typu Franciszek, ale mi się tak bardzo nie podobają:/ W przyszłym tygodniu Usg i może się w końcu dowiemy i nie będzie tego problemu:)

Ostatnia edycja:
bylam w piatek na usg i z duzym prawdopodobienstwem bedzie chlopaczek:)i chce zeby mial na imie Mikolaj jezeli zas okaze sie dziewczynka to Łucja:)

Łucja - bardzo ładnie, Mikołaj zresztą też
ale dla dziewczynki cudnie - ja mam taki trochę sentyment do starych trochę zapomnianych imion [ja mam nadzieję, że u mnie będzie Klara]

ja staram sie dac miedzynarodowe bo jesli kiedys wrocimy do Polski to niechce zeby sie smiali z moich dzieci a z drugiej strony jesli tu zosatniemy to niechce zeby mialy problem tak jak ja (Malgorzata) wiec synek ma na imie Kasper a coreczka bedzie Maja

Dziewczyny, czy mi się wydaje czy tylko ja w tym gronie nie mam jeszcze wybranego imienia dla dziecka?
Chwilami czuję się jakbyśmy byli wyrodnymi rodzicami bo jeszcze nic nie postanowiliśmy, a gdzie nie pójdę to się pytają jak Mała będzie miała na imię i dziwią się jak mówię że jeszcze nie zdecydowaliśmy...:sorry:

reklama
mi kumpela mowila ze to jest tak ze jak zobaczysz dziecko to bedziesz wiedziala jak ma na imie, jak ona lezala na porodowce to miala kolezanki ktore mimo wybranego wczesniej imienia nagle decydowaly sie na inne :-) bo stwierdzaly ze nie pasuje
zobaczysz ze jak przyjdzie czas to bedziesz wiedziala :-D

Do góry