reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszkow:):)

A ja liczyłam , ze Lenka bedzie Lwem, a tu neispodzianka , bo po ostatnim usg termi porodu przsuną sie na wczesniejszy i wyada Rak. No, ale tak naprawdę wszytko wyjasni sie w lipcu :-)

reklama
Dokładnie. ;-):tak::tak: Nasze dzieci same sobie ustalą datę wyjścia na świat. Ale wiadomo, że zawsze trzeba liczyć te 2 tygodnie wcześniej i 2 tyg później.... Chociaż ja myślę że u mnie to będzie właśnie to wcześniej, hihi:-D

Ja bym wolała urodzić najwcześniej 1 sierpnia ze względów (spóźnionej zmiany ubezpieczenia) Jak się uda w sirepniu to dostaniemy prawie 4 tys. ode mnie z pracy. Jak wcześniej to prawie 2 mniej. Wiem że w tym momencie przejawia materializm, ale to dla nas duża suma. Wiadomo że wydatki w tych okresach będą duże

2 tysiaki przy małym dziecku to chyba każdemu robi różnicę,
ja też już się dowiaduję co z jakiego ubezpieczenia mogę wyciągnąć

a jak jest z L4 dla faceta po narodzinach dziecka??? czy nalezy mu sie L4 z tytułu opieki nad matka z dzieckiem??? i czy to jest w kazdym przypadku porodu czy tylko np jak kobieta ma cesarke???

U mnie w rodzinie chyba się tym kierowali, bo wszystko się zgadza, nie żartuję, wszystko!!!Rodzice, dziadkowie, siostry, ciotki...:tak:

Dosia, ja się tylko orientuję, że ojciec dziecka ma 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka, natomiast L4 na opiekę nad kobietą z dzieckiem to CHYBA nie...Za dobrze by było...

reklama
tak pozatym to sorry ze tu wkleiłam swojego posta. chcialam na lipiec ale cos mi sie pokrecilo. pytam sie o to L4 bo kolezanka rodzila w zeszlym roku w sierpniu i dostala od lekarza a raczej jej maz dostal zwolnienie na 2 tygodnie z tytulu opieki nad matka z dzieckiem. ona miala cesarke.

Do góry