reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

My jeszcze nie mamy typów. Za to z drugimi imionami będzie łatwiej- dla chłopca po moim tacie, a dla dziewczynki po babci. Na pewno nie chcę imion popularnych- Julii, Oliwii, Wiktorii, Amelii, Natalii, Kuby itd... ani zamerykanizowanych- Nikola, Amanda, Olivier. Podobają mi się za to imiona staropolskie, ale Jasiów, Frnaków, Stasiów też jest dużo. Hmmm. Trudny wybór. Jedyne imię jakie mi się podoba, to moje:zawstydzona/y:- Agatka:-p.

dokladnie tak jak ja!!! uwielbiam imiona straopolskie choc wiekszos ich nie lubi : pola, apolonia, olimpia ewentualnie, antonona, jozefina, franicszek( -szka), stas antos, ksawery!!! uwiebiam
ostatnio wraca moda ale tylko na 5-6 najpopularniejszych
moj synek ma na imie leopold ( byly na liscie jeszcze leon, bonifacy, franciszek, hipolit i inne, wszystkie naparwde rzadkie)
dziewczynka : postanowione od lat : bedzie pola. a na drugie antonina lub francuska wersja salomei

imiona to kwestia gustu, ja stety badz niestety nie znosze, wrecz mam alergie tez na zamerykanizowane : wszystkie dzesiki, amandy sabriny, nikole (chcialam zaznaczyc nicola ( z s na koncu) , to jest imie meskie i wymawie sie je 'nikola'... a nie niklas...), oliviwiery. a oproccz zamerykanizowanych to jeszcze zauwazylam z ejest szal na arabskie : zaczynja si pojawiac nadie itp .................................;

reklama
nasze ostatnie typy to :
Aleksander, Aleks, Olek
Tomasz, Tomek, Tomuś, Tomeczek
Cezeary, Czarek, Czaruś :-)
którw Wy byście wybrały spośród tych 3?

nasze ostatnie typy to :
Aleksander, Aleks, Olek
Tomasz, Tomek, Tomuś, Tomeczek
Cezeary, Czarek, Czaruś :-)
którw Wy byście wybrały spośród tych 3?
jeśli miałabym wybierać z tych 3 imion to wybrałabym Tomasz...ALEKS też ładnie ale cześciej byłoby Olek a to już mi tak nie bardzo pasuje...ale to tylko moje zdanie.
U mnie jak byłby syn to dałabym mu na imie IGOR...i doskonale komponowało się by z nazwiskiem

A co myślicie o imieniu na dziewczynki - Julianna?
W sumie niby akie dźwięczne, ale nie bardzo wiem jak można je zdrobnić ...
chyba wołali by do niej normalnie Julka..Anka...ale ładnie mnie się podobają takie dzwięczne imiona dziewczynek.Sama miałam dwa takie dzwięczne imiona wybrane ale "przepadły":-(

reklama
mój brat ma na imie Tomasz i osobiście bardzo mi sie to imie podoba...
my nadal mamy problem z chłopięcym imieniem... pod tym względem mamy z M totalnie inne gusty
dla dziewczynki imię wybrane i tu jest zmiana... jeśli będzie dziewczynka to na imie będzie miała Ewa....

Do góry