My jeszcze nie mamy typów. Za to z drugimi imionami będzie łatwiej- dla chłopca po moim tacie, a dla dziewczynki po babci. Na pewno nie chcę imion popularnych- Julii, Oliwii, Wiktorii, Amelii, Natalii, Kuby itd... ani zamerykanizowanych- Nikola, Amanda, Olivier. Podobają mi się za to imiona staropolskie, ale Jasiów, Frnaków, Stasiów też jest dużo. Hmmm. Trudny wybór. Jedyne imię jakie mi się podoba, to moje- Agatka.
dokladnie tak jak ja!!! uwielbiam imiona straopolskie choc wiekszos ich nie lubi : pola, apolonia, olimpia ewentualnie, antonona, jozefina, franicszek( -szka), stas antos, ksawery!!! uwiebiam
ostatnio wraca moda ale tylko na 5-6 najpopularniejszych
moj synek ma na imie leopold ( byly na liscie jeszcze leon, bonifacy, franciszek, hipolit i inne, wszystkie naparwde rzadkie)
dziewczynka : postanowione od lat : bedzie pola. a na drugie antonina lub francuska wersja salomei
imiona to kwestia gustu, ja stety badz niestety nie znosze, wrecz mam alergie tez na zamerykanizowane : wszystkie dzesiki, amandy sabriny, nikole (chcialam zaznaczyc nicola ( z s na koncu) , to jest imie meskie i wymawie sie je 'nikola'... a nie niklas...), oliviwiery. a oproccz zamerykanizowanych to jeszcze zauwazylam z ejest szal na arabskie : zaczynja si pojawiac nadie itp .................................;