reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Moja przyjaciółkę nazwała córkę...ARISA :szok: Jak usłyszałam to imię pierwszy raz to zapytałam tylko czy na drugie dadzą jej chociaż "chrześcijańskie imię" :-D:-D:-D
....a teraz baaaardzo mi się podoba :tak: naprawdę super imię po prostu,ale na początku w ogóle do mnie nie przemawiało.
Co do "pospolitości" imienia Anna, owszem było ono pospolite w "naszych" czasach, teraz imiona Ania, Kasia, Asia itp to rzadkość ;-)
Ale wiadomo to delikatna kwestia, mi np wyżej podane Leon Kazimierz w ogóle nie podobają się :no: za to Lena bardzo ładnie :tak:

reklama
Przypomniałam sobie że moja ciocia Maryla ma na imię Marlies. Jest Polką i rodzice byli Polakami, nie mam pojęcia skąd takie imię:eek:

Moja siostra fajnie nazwała dziecko, bo od imion rodziców - syn Sabiny i Janka - Sebastian.:-D

Marlies to bardzo popularne imie w Holandii :tak: Moze wiaze sie z nim jakas piekna rodzinna historia? A tak a propos to moja babcia Maryla a w dowodzie Maria, jej siostra Jadwiga ale od urodzenia nazywana Niusia. Nawet teraz jako 90-latka :-D

Moje własne jest na pierwszym miejscu !

Choć jeszcze jakies 4-5 lat temu miałam całkiem unikatowe imię. Potem serial "Na dobre i na złe" i zaczelo sie jakies szaleństwo.
Do tego stopnia, ze znam dwie siostry rodzone, ktore obie swoim córkom dały na imię Julia

Antoni na 11
Franciszek na 14
Iwo - 71
Bruno - 51
Alex - 81
Dariusz - 90

Maja miejsce 4 -wysoko! :(
Pola - 31
Michalina - 40
Daria - 38
Zosia - 8

Ostatnia edycja:
Julinex mój ślubny ma na imię Dariusz, mnie się jak najbardziej podoba;-).
A ja mam od bierzmowania Julia:-), ato było 9 lat temu:szok:. Wtedy byłam "zakochana" w tym imieniu:tak:.

no to ja dopisze swój typ - powstał w zasadzie z wymysłu męża, któremu z imieniem dziecka trudno dogodzić. Ja zawsze chciałam właśnie Antoninę, Antosię, Tosię - po mojej babci, ale mój mąż za żadne skarby - więc odpada.
On wypalił z Aliną, więc poszliśmy na kompromis i dziewczynka będzie Kalina :-).
Ale na chłopca zupełnie nie mamy pomysłu i wszystkie jego typy są koszmarne dla mnie, więc mam nadzieję że nasze słoneczko będzie na tyle kochane że urodzi się dziewczynką :-)

reklama
Do góry