reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
Dziewczynki czy wy też uwazacie ze skrzywdzimy dziecko imieniem Beniamin?

Ja nie mogę powiedzieć że jakoś bardzo mi się nie podoba- chociaż nie nazwałabym tak synka (al eja dla synka w ogóle nie mam imienia które podobałoby mi się w 100%:happy2:), niemniej bardziej podoba mi się pełna wersja tego imienia, niż zdrobnienia. Faktycznie, nie przychodzi mi do głowy żadne zdrobnienie na codzień, poza tym Benkiem... może zastanówcie się nad tym, bo nawet jeśli wy będziecie się do niego zwracać na codzień pełnym imieniem (Benjamin, pozbieraj klocki;-)) to jednak inne dzieci będą to imię jakoś skracać.... może Ben?;-)

MeKlaudia- wcale nie krzywdzące! Mój znajomy ma tak na imię, nigdy nie słyszałam by ktoś krytykował Jego imię. A mówimy na Niego "Beniu, Benio" :) Myślę, że fajnie:)

My chcemy dać synusiowi Dorian i niestety większości się nie podoba ale ile ludzi, tyle ocen wiec najwazniejsze by podobało sie nam :) czyli rodzica :)

Znajomej synek nazywa się Marcel...dziadek woła na niego ...Precel :-p:-p:-p
Kuzyn mojego męża nazywa się Hubert i ich dziadek św.pamięci wołał na niego Kubek :-D:-D:-D Jak widac można "wołać" jak się komu podoba :tak:

reklama
Do góry