reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
To widzę,że Lenki w maju będą górować:tak:Ja dla córeczki daję na imię Nadia i też wydawało mi się,że ''zawiewa ze wschodu";-),ale wyczytałam w necie,że to imię pochodzenia arabskiego i oznacza ''początek'':tak:

Wydaje mi sie, ze sa i w Rosji Nadie. Ale Nadia jest tez i arabska, wlasnie popularne imie wsrod Muzulmanow we Francji. Podobnie jak i Sonia, ktore tez wydawaloby sie wschodnie, a jest i muzulmanskie. Laska o imieniu Nadia, ktora ci wkleilam, jezeli mialas czas na nia rzucic okiem, jest wlasnie urodzona we Francji, Algierka, tzn. rodzice pochodza z Algierii. Co mozna wywnioskowac, nawet z jej urody. ;-)

Dziewczynki czy wy też uwazacie ze skrzywdzimy dziecko imieniem Beniamin?
myślę, że imię powinno się podobac przede wszystkim Wam, a nie całej reszcie. Uważam, że są imiona bardziej wymyślne i śmieszne niż Beniamin, chociaż mnie osobiście też się nie podoba (ale mnie żadne imiona poza moim się nie podobają:zawstydzona/y:), to nie uważam, że jest krzywdzące czy ośmieszające.

reklama
A nam właśnie nie podoba sie nic innego poza Beniaminem jakoś inne imiona do mnie nie przemawiaja:zawstydzona/y:A wszyscy gadaja ze beda wolac na niego Beniek przeciez my tak nie muimy wolac, nierozumiem juz nikogo a nie chce zmieniac juz imienia

Do góry