reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
bali, Leon, zmyślnie, faktycznie zawodowiec.

Teodor, jak dla mnie odpada. Igor, ładnie. Mi się w ogóle podobają imiona wschodnie: Lenka, Nadia.
Elena, bardzo ładnie
Alicja i Aleksandra, bardzo ładnie :-D któraś z Was pisała o nich. Nie muszę tłumaczyc dlaczego ładnie ;-) Moje córy mają dwa imiona Alicja Małgorzata oraz Aleksandra Weronika

A z chłopięcych imiona podoba mi się jeszcze Maciuś, Adaś, Łukasz, Piotr, Bartuś, Rafałek.
Po prostu zwykłe niewymyślne imiona.

Beniamin tez ładnie. A moja koleżnka dała na imię swojemu synkowi Jonatan. Kojarzy mi się z odmianą jabłka, ale jednocześnie podoba.

michalina to moje ulubione, zazdroszczę, bo na dziewczynkę to ja mam tysiąc pomysłów
a nasz Leon nie taki z powietrza, bo też mój dziadek miał tak na imię

Mi się w ogóle podobają imiona wschodnie: Lenka, Nadia.

z ta lena to ja jestem ciekawa jak jest faktycznie. bo jedne zrodla mowia ze powstalo jako skrot od rosyjskiej jeleny a inne ze od greckiej heleny. bardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta druga wersja choc imie faktycznie brzmi wschodnio.

ja też dla dziewczynek tyle pomysłów mam- miałam, bo będzie chłopak, a dla chłopaka jakoś jest mniej:baffled:

Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...
Leana naprawdę mi się podoba. Wiesz Agate w przyrodzie różnie bywa. Jakbyś się jednak zdecydowała, to życzę Ci zdrówka i powodzenia. A wiekiem to się nie przejmuj. Ja też nie mam 20 lat ;-) W marcu skończę 30 :-p

Miriam jakoś mi się tylko z jedną/jednym Miriam kojarzy, tym Miriamem czy tą Miriam - medialną osobą :confused:

Kinga bardzo ładne imię, mam koleżankę Kingę, która właśnie ma córkę Wiktorię ;-) Obie fajne babeczki.

Leon ladnie. Jak juz wczesniej pisalam kojarzy mi sie z Leon Zawodowiec, pewnie kazda z was zna ten film.
Znamy ten film, znamy.
Leon Zawodowiec THE BEST!!!

reklama
Tiger Elena to nie tylko wschodnie, ale i hiszpanskie. Elena to hiszpanska i wloska Helena. Magda, to moze nazwij corke Leana, skoro ci sie to imie bardzo podoba, albo daj jej tak na drugie.;-) Leana to tez imie wloskie i hiszpanskie, a po francusku Leana to Leane. Ja wolalam imie konczace sie na a, zeby i w Polsce brzmialo jak imie zenskie.;-)

Do góry