reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
bali, Leon, zmyślnie, faktycznie zawodowiec.

Teodor, jak dla mnie odpada. Igor, ładnie. Mi się w ogóle podobają imiona wschodnie: Lenka, Nadia.
Elena, bardzo ładnie
Alicja i Aleksandra, bardzo ładnie :-D któraś z Was pisała o nich. Nie muszę tłumaczyc dlaczego ładnie ;-) Moje córy mają dwa imiona Alicja Małgorzata oraz Aleksandra Weronika

A z chłopięcych imiona podoba mi się jeszcze Maciuś, Adaś, Łukasz, Piotr, Bartuś, Rafałek.
Po prostu zwykłe niewymyślne imiona.

Beniamin tez ładnie. A moja koleżnka dała na imię swojemu synkowi Jonatan. Kojarzy mi się z odmianą jabłka, ale jednocześnie podoba.

michalina to moje ulubione, zazdroszczę, bo na dziewczynkę to ja mam tysiąc pomysłów
a nasz Leon nie taki z powietrza, bo też mój dziadek miał tak na imię

Mi się w ogóle podobają imiona wschodnie: Lenka, Nadia.

z ta lena to ja jestem ciekawa jak jest faktycznie. bo jedne zrodla mowia ze powstalo jako skrot od rosyjskiej jeleny a inne ze od greckiej heleny. bardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta druga wersja choc imie faktycznie brzmi wschodnio.

ja też dla dziewczynek tyle pomysłów mam- miałam, bo będzie chłopak, a dla chłopaka jakoś jest mniej:baffled:

Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...
Leana naprawdę mi się podoba. Wiesz Agate w przyrodzie różnie bywa. Jakbyś się jednak zdecydowała, to życzę Ci zdrówka i powodzenia. A wiekiem to się nie przejmuj. Ja też nie mam 20 lat ;-) W marcu skończę 30 :-p

Miriam jakoś mi się tylko z jedną/jednym Miriam kojarzy, tym Miriamem czy tą Miriam - medialną osobą :confused:

Kinga bardzo ładne imię, mam koleżankę Kingę, która właśnie ma córkę Wiktorię ;-) Obie fajne babeczki.

Leon ladnie. Jak juz wczesniej pisalam kojarzy mi sie z Leon Zawodowiec, pewnie kazda z was zna ten film.
Znamy ten film, znamy.
Leon Zawodowiec THE BEST!!!

reklama
Tiger Elena to nie tylko wschodnie, ale i hiszpanskie. Elena to hiszpanska i wloska Helena. Magda, to moze nazwij corke Leana, skoro ci sie to imie bardzo podoba, albo daj jej tak na drugie.;-) Leana to tez imie wloskie i hiszpanskie, a po francusku Leana to Leane. Ja wolalam imie konczace sie na a, zeby i w Polsce brzmialo jak imie zenskie.;-)

Do góry