reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Witam ja tez mam problem jesli chodzi o imie, choc jeszcze nie wiemy co bedzie to juz mamy typy tylko z wyborem ciezko:-(
Dziewczynka: Miriam, Estera lub Sara
Chlopczyk: Immanuel, Jeremiasz lub Joshua
Moze macie jakis pomysl:-)
bez zastanowienia SARA:tak: a dla chłopaka żadne z twoich wymienionych:-(

reklama
bez zastanowienia SARA:tak: a dla chłopaka żadne z twoich wymienionych:-(
No tak Sara bardziej jest znana w Polsce;-)
to imiona biblijne a ja naleze do chrzescijan wiec stad moje typy no i we Francji tak jak Agate pisala ze ludzie nie patrza jak sie nazywasz bo jest tu mnostwo obcokrajowcow ktorzy maja rozniaste imiona:-D
Dziekuje jednak za szczeerosc:-)

Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...

Anusia, mi podoba sie Sara i Miriam. A dla chlopaka Immanuel, z tym, ze wolalabym przez E, Emmanuel. Tak jak ten Emmanuel Moire, ktory szczerze mowiac, bardzo mi sie podoba.

[video=youtube;wKGA7nw3DrQ]http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ[/video]

a co myślicie o Kindze, Karinie, Weronice? Podoba mi się też Lena
a dla chłopca tak jak już pisałam Jakub Aleksander Igor też bardzo mi się podoba

Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...

Anusia, mi podoba sie Sara i Miriam. A dla chlopaka Immanuel, z tym, ze wolalabym przez E, Emmanuel. Tak jak ten Emmanuel Moire, ktory szczerze mowiac, bardzo mi sie podoba.
Wlasciwie tak Emmanuel ale to zalezy jak kto wymawia:-)
a Miriam to po Polsku Maria wiec wydaje mi sie ze ladne imie poza tym nasze mamy maja tak na imie wiec mysle ze im tez bedzie milo z tego powodu:-D

reklama
Do góry