bez zastanowienia SARA a dla chłopaka żadne z twoich wymienionych:-(Witam ja tez mam problem jesli chodzi o imie, choc jeszcze nie wiemy co bedzie to juz mamy typy tylko z wyborem ciezko:-(
Dziewczynka: Miriam, Estera lub Sara
Chlopczyk: Immanuel, Jeremiasz lub Joshua
Moze macie jakis pomysl:-)
reklama
anusia85
Fanka BB :)
No tak Sara bardziej jest znana w Polsce;-)bez zastanowienia SARA a dla chłopaka żadne z twoich wymienionych:-(
to imiona biblijne a ja naleze do chrzescijan wiec stad moje typy no i we Francji tak jak Agate pisala ze ludzie nie patrza jak sie nazywasz bo jest tu mnostwo obcokrajowcow ktorzy maja rozniaste imiona
Dziekuje jednak za szczeerosc:-)
Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...
Anusia, mi podoba sie Sara i Miriam. A dla chlopaka Immanuel, z tym, ze wolalabym przez E, Emmanuel. Tak jak ten Emmanuel Moire, ktory szczerze mowiac, bardzo mi sie podoba.
[video=youtube;wKGA7nw3DrQ]http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ[/video]
Anusia, mi podoba sie Sara i Miriam. A dla chlopaka Immanuel, z tym, ze wolalabym przez E, Emmanuel. Tak jak ten Emmanuel Moire, ktory szczerze mowiac, bardzo mi sie podoba.
[video=youtube;wKGA7nw3DrQ]http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ[/video]
a co myślicie o Kindze, Karinie, Weronice? Podoba mi się też Lena
a dla chłopca tak jak już pisałam Jakub Aleksander Igor też bardzo mi się podoba
a dla chłopca tak jak już pisałam Jakub Aleksander Igor też bardzo mi się podoba
anusia85
Magda, Leana czyta sie jak pisze. Tak samo jak i reszta z wymienionych przeze mnie imion. Ja staram sie dawac dzieciom takie imiona, zeby i we Francji i w Polsce i na Martynice i wogole gdziekolwiek, ludzie nie mieli problemu z pisaniem czytaniem i wypowiadaniem. A po tej historii z cukrzyca, naprawde nie wiem czy zdecyduje sie na trzecie, no i bede jeszcze starsza...
Wlasciwie tak Emmanuel ale to zalezy jak kto wymawia:-)
a Miriam to po Polsku Maria wiec wydaje mi sie ze ladne imie poza tym nasze mamy maja tak na imie wiec mysle ze im tez bedzie milo z tego powodu
u mnie będzie synuś zostanie Jakub Aldeksander
Igor też mi się podoba ale jeden z głupich sąsiadów nazwał tak swojego psa
Igor też mi się podoba ale jeden z głupich sąsiadów nazwał tak swojego psa
Lena w ostateczności Kinga
a dla chłopca Jakub Aleksander lub odwrotnie :-)
Kinga-bardzo ładne, mnie jeszcze Natalia lub Wiktoria się podoba:-)
A dla chłopca to Dawid, Mateusz lub Jakub:-)
Dowiem się o płci dopiero w maju, chcemy mieć niespodziewankę
Wiktoria też śliczne imię
awru
mój typ zaraz po Poli :-)skoro myślicie o Igorze to może Iga?
Pozdrawiam
mam nadzieję we środę okaże się czy mamy małą Polę/Igę czy małego Jonasza
moja babcia :-)a co myślicie o Kindze, Karinie, Weronice?
reklama
Ostatnio była moda na imiona sprzed lat, typu Antosie itd. Myślę, że nie ma ograniczeń