reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

no mnie też imię Miriam kojarzy się z tym transseksualistą. Wręcz pamiętam jak wśród znajomych dla żartów "przezywaliśmy się" Miriam.

reklama
Ja wogole nie znam tej osoby. Miriam we Francji spotyka sie dosc czesto, szczegolnie wsrod spolecznosci muzulmanskiej i hebrajskiej. Bo Miriam, to hebrajska i muzulmanska Maria. A Muzulmanie uznaja caly Stary Testament i Chrystusa, ale jako Proroka, a nie Boga. I imiona nadawane przez nich sa czesto starotestamentowe w oryginale. W oryginale Biblii jest Miriam wlasnie, a nie Maria. A Maria to polska Miriam, a francuska Maria to Marie. Miriam, to we Francji normalne i nawet popularne imie, bo mamy tu spora spolecznosc i hebrajska i muzulmanska i mozna tak spokojnie dziecko nazwac.

z ta lena to ja jestem ciekawa jak jest faktycznie. bo jedne zrodla mowia ze powstalo jako skrot od rosyjskiej jeleny a inne ze od greckiej heleny. bardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta druga wersja choc imie faktycznie brzmi wschodnio.

nataliak, masz rację. Poszukałam w necie pochodzenia, a dlatego tak się zaangażowałam, bo chyba zaczynam przekonywać powoli MM do tego imienia. Wcześniej od razu odrzucił, ale wczoraj zaczął nawet łaczyć to imię z nazwiskiem.
A o to link. Może skorzysta reszta dziewczyn i powpisuje swoej typy

LENA. Imiona

Agate co do Miriam to kiedyś, kiedyś był taki Reality Show, ale nie tylko w Polsce. Ten program obiegł cały świat. Chodziło o to, że była sobie babka, jakaś tam super modelka, ciemna karnacja, nogi po samą szyję, biust miodzio.... no i z grupą napalonych facetów siedziała sobie w pięknej willi. Z czasem grono męskie malało, dzięki czemu został wyłoniona zaśliniony i zakochany zwycięzca. Nagrodą jak dobrze pamiętam była jakaś tam podróż.... Biedaczek, zwycięzca doznał później niezłego szoka gdy okazało się, że owa Miriam sprawczyni całego zamieszania, piękna kobieta, o której względy walczyło kilku facetów, uwaga - ma Wacka !!! Uczestnicy programu również mieli niesmak zwłaszcza, że wielu z nich i się przytulało do "pięknej", a i całowało.... fiu fiu fiu

Wszystko o Miriam

Hehehe, nie mialam tego okazji obejrzec, pewnie tu lecialo, ale tyle tych kanalow, ze nie ma kiedy wszystkiego ogladac i akurat na to nie trafilam. Ale niezla laska, nigdy bym nie powiedziala, ze to facet. Ale dobry numer, biedni ci faceci. :-D:-D:-D

Agate co do Miriam to kiedyś, kiedyś był taki Reality Show, ale nie tylko w Polsce. Ten program obiegł cały świat. Chodziło o to, że była sobie babka, jakaś tam super modelka, ciemna karnacja, nogi po samą szyję, biust miodzio.... no i z grupą napalonych facetów siedziała sobie w pięknej willi. Z czasem grono męskie malało, dzięki czemu został wyłoniona zaśliniony i zakochany zwycięzca. Nagrodą jak dobrze pamiętam była jakaś tam podróż.... Biedaczek, zwycięzca doznał później niezłego szoka gdy okazało się, że owa Miriam sprawczyni całego zamieszania, piękna kobieta, o której względy walczyło kilku facetów, uwaga - ma Wacka !!! Uczestnicy programu również mieli niesmak zwłaszcza, że wielu z nich i się przytulało do "pięknej", a i całowało.... fiu fiu fiu

Wszystko o Miriam

Leciało coś takiego w TV, masz rację Magda102:-)
Laseczka z niej była, że hohoh.
A potem ZONK, bo Miriam facetem się okazała:-D
Ja piernicze, ogłądłam te jej zdjęcia, kobieta z wackiem...:)

Ostatnia edycja:
No widzę Dziewczyny, że Wam się pamięć odświeżyła. Fakt faktem temat Miriam/a był na tapecie dobre kilka miesięcy. Nawet dowcipy przecież o tym były, ale żadnego nie pamiętam...

Ja pamietam podobne telerealite, szlo tu jakis czas temu, ale z taka azjatka, ktora nazywala sie zdaje sie Tila i miala takie mieszane pochodzenie w tym i francuskie. Ona byla bi i waliczyli o nia i mezczyzni i kobiety. Na koniec zostala kobieta i mezczyzna, a wygral mezczyzna. Mialam okazje obejrzec tego 2, czy 3 odcinki w tym ten finalowy. :-D

Ale we Francji mysle, ze kolezanka moze nazwac Miriam, bo tutaj nie bedzie sie to imie specjalnie kojarzyc, akurat z ta Miriam, bo jest duzo innych o tym imieniu. A w Polsce rzeczywiscie, skoro imie to jest niespotykane lub bardzo rzadkie i wiekszosc osob zna tylko ta Miriam, no to bedzie sie im z nia glownie kojarzyc.

reklama
Tak jak mówisz Agate, właśnie z powodu iż to imię jest niespotykane w Polsce i medialną aferę, efekt nadania takiego imienia dziecku może mieć dziwne skojarzenia.
Nie zmienia to jednak faktu, że Miriam to bardzo ładne imię.

Do góry