reklama
Ja wogole nie znam tej osoby. Miriam we Francji spotyka sie dosc czesto, szczegolnie wsrod spolecznosci muzulmanskiej i hebrajskiej. Bo Miriam, to hebrajska i muzulmanska Maria. A Muzulmanie uznaja caly Stary Testament i Chrystusa, ale jako Proroka, a nie Boga. I imiona nadawane przez nich sa czesto starotestamentowe w oryginale. W oryginale Biblii jest Miriam wlasnie, a nie Maria. A Maria to polska Miriam, a francuska Maria to Marie. Miriam, to we Francji normalne i nawet popularne imie, bo mamy tu spora spolecznosc i hebrajska i muzulmanska i mozna tak spokojnie dziecko nazwac.
z ta lena to ja jestem ciekawa jak jest faktycznie. bo jedne zrodla mowia ze powstalo jako skrot od rosyjskiej jeleny a inne ze od greckiej heleny. bardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta druga wersja choc imie faktycznie brzmi wschodnio.
nataliak, masz rację. Poszukałam w necie pochodzenia, a dlatego tak się zaangażowałam, bo chyba zaczynam przekonywać powoli MM do tego imienia. Wcześniej od razu odrzucił, ale wczoraj zaczął nawet łaczyć to imię z nazwiskiem.
A o to link. Może skorzysta reszta dziewczyn i powpisuje swoej typy
LENA. Imiona
magda102
Fanka BB :)
Agate co do Miriam to kiedyś, kiedyś był taki Reality Show, ale nie tylko w Polsce. Ten program obiegł cały świat. Chodziło o to, że była sobie babka, jakaś tam super modelka, ciemna karnacja, nogi po samą szyję, biust miodzio.... no i z grupą napalonych facetów siedziała sobie w pięknej willi. Z czasem grono męskie malało, dzięki czemu został wyłoniona zaśliniony i zakochany zwycięzca. Nagrodą jak dobrze pamiętam była jakaś tam podróż.... Biedaczek, zwycięzca doznał później niezłego szoka gdy okazało się, że owa Miriam sprawczyni całego zamieszania, piękna kobieta, o której względy walczyło kilku facetów, uwaga - ma Wacka !!! Uczestnicy programu również mieli niesmak zwłaszcza, że wielu z nich i się przytulało do "pięknej", a i całowało.... fiu fiu fiu
Wszystko o Miriam
Wszystko o Miriam
Hehehe, nie mialam tego okazji obejrzec, pewnie tu lecialo, ale tyle tych kanalow, ze nie ma kiedy wszystkiego ogladac i akurat na to nie trafilam. Ale niezla laska, nigdy bym nie powiedziala, ze to facet. Ale dobry numer, biedni ci faceci.
Agate co do Miriam to kiedyś, kiedyś był taki Reality Show, ale nie tylko w Polsce. Ten program obiegł cały świat. Chodziło o to, że była sobie babka, jakaś tam super modelka, ciemna karnacja, nogi po samą szyję, biust miodzio.... no i z grupą napalonych facetów siedziała sobie w pięknej willi. Z czasem grono męskie malało, dzięki czemu został wyłoniona zaśliniony i zakochany zwycięzca. Nagrodą jak dobrze pamiętam była jakaś tam podróż.... Biedaczek, zwycięzca doznał później niezłego szoka gdy okazało się, że owa Miriam sprawczyni całego zamieszania, piękna kobieta, o której względy walczyło kilku facetów, uwaga - ma Wacka !!! Uczestnicy programu również mieli niesmak zwłaszcza, że wielu z nich i się przytulało do "pięknej", a i całowało.... fiu fiu fiu
Wszystko o Miriam
Leciało coś takiego w TV, masz rację Magda102:-)
Laseczka z niej była, że hohoh.
A potem ZONK, bo Miriam facetem się okazała
Ja piernicze, ogłądłam te jej zdjęcia, kobieta z wackiem...
Ostatnia edycja:
magda102
No widzę Dziewczyny, że Wam się pamięć odświeżyła. Fakt faktem temat Miriam/a był na tapecie dobre kilka miesięcy. Nawet dowcipy przecież o tym były, ale żadnego nie pamiętam...
Ja pamietam podobne telerealite, szlo tu jakis czas temu, ale z taka azjatka, ktora nazywala sie zdaje sie Tila i miala takie mieszane pochodzenie w tym i francuskie. Ona byla bi i waliczyli o nia i mezczyzni i kobiety. Na koniec zostala kobieta i mezczyzna, a wygral mezczyzna. Mialam okazje obejrzec tego 2, czy 3 odcinki w tym ten finalowy.
Ale we Francji mysle, ze kolezanka moze nazwac Miriam, bo tutaj nie bedzie sie to imie specjalnie kojarzyc, akurat z ta Miriam, bo jest duzo innych o tym imieniu. A w Polsce rzeczywiscie, skoro imie to jest niespotykane lub bardzo rzadkie i wiekszosc osob zna tylko ta Miriam, no to bedzie sie im z nia glownie kojarzyc.
Ale we Francji mysle, ze kolezanka moze nazwac Miriam, bo tutaj nie bedzie sie to imie specjalnie kojarzyc, akurat z ta Miriam, bo jest duzo innych o tym imieniu. A w Polsce rzeczywiscie, skoro imie to jest niespotykane lub bardzo rzadkie i wiekszosc osob zna tylko ta Miriam, no to bedzie sie im z nia glownie kojarzyc.
reklama
magda102
Tak jak mówisz Agate, właśnie z powodu iż to imię jest niespotykane w Polsce i medialną aferę, efekt nadania takiego imienia dziecku może mieć dziwne skojarzenia.
Nie zmienia to jednak faktu, że Miriam to bardzo ładne imię.
Nie zmienia to jednak faktu, że Miriam to bardzo ładne imię.