reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Mój synuś ma byś Wojtuś...:-) Mąż się uparł na to imię i chyba nie ma o czym już dyskutować. Ja zastanawialam się nad Julianem albo Dominikiem...ostatnio spotkałam się tez z imienim Ahron (czyt. Aron ) też bardzo mi się spodobało:-)

reklama
A u mnie jedna z dziewczynek bedzie miala prawdopodobnie Diana, a druga hmm..... miala byc Blanka ale moja bratowa tak nazwala swoja corke:wściekła/y: a tak strasznie mi sie podoba. Mysle jeszcze nad Marcelina, Łucja, Laura, Maja-ale ich teraz jest dosc sporo, moze Malwina?:confused:

u nas wciaz bez zmian. skoro gabrysia nie bedzie to bedzie lenka :)
a malwinka to sliczne imie, moja przyjaciolka takie nosi wiec bardzo przyjemnie mi sie kojarzy.

Malwinka podobało mi się do czasu, gdy rozeszłam się na jakiś czas z P. i on sobie znalazł nową dziewczynę Malwinę:wściekła/y: i teraz mam wysypkę na to imię, hehe;-);-):eek::eek:

wiecie, że nigdy nie słyszałam o imieniu Lea:sorry:. Mnie się kojarzy z jedną ulic w Krakowie:sorry::-p- ul. Lea właśnie;-)- od Juliusza Leo, ale wszyscy mówią, że np idę coś załatwic na ul. Lea:laugh2:, itd.

Patrzac na ktorej jest pozycji to imie w Polsce to normalne, ze nigdy nie slyszalas;-)

Lea – Wikipedia, wolna encyklopedia

Natomiast tutaj od kilku lat jest wysyp Lea i w wielu departamentach jest na pierwszym miejscu jako najczesciej nadawane, a w innych tez w czolowce, a wszedziej w pierwszej dziesiatce.

Prénom LEA, tout sur ce prénom : origines, statistiques, étymologie du prenom LEA - auFeminin.com

Co by tu jeszcze o tym imieniu powiedziec, ze jest tez Swieta Lea, byla to bogata, wysoko urodzona Rzymianka, ktora w 4 wieku nawrocila sie na Chrzescijanstwo i caly swoj majatek oddala ubogim.

Kurczaki, Agate, Ty to jesteś chodząca encyklopedia od imion, popularności, znaczeń itp. Ciekawe co powiesz na Nina? Na każdej internetowej liście jaką przeglądałam to imię znaczy coś innego:confused:

reklama
Eee tam encyklopedia, te Lea to takie tu teraz popularne, ze trudno nie wiedziec kiedy ma np. imieniny. :-D

Nina, znalazlam, ze to gracja po hebrajsku znaczy. A na innych stronach, to, ze pochodzenie imienia jest niepewne, ze moze byc to zdrobnienie od takich imion jak Anna, Joanna, Antonia. W kazdym badz razie, ma tu niezla pozycje wzrostowa w ostatnich latach, bo troche wczesniej prawie wogole nie bylo tu nadawane.. Wogle tu teraz moda na takie krotkie imiona i konczace sie na a, jak Lea, Lola itp. Temu i Nina rosnie, bo to cos w tym stylu.

Nina – prénom : signification et étymologie du prénom Nina

Tatiana tez w podobnym stylu jest. Od lat 70 niemalo tu zaczeli dawac i podobna tendencja do chwili obecnej. Ale Nina obecnie popularniejsza jest.

tatiana, prénom fille, ses origines, son etymologie, sa popularité et sa fête sur tous-les-prenoms.com

Do góry