reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

wiecie co dzis do mnie maz ze naszego synka Krystianka to powinnismy nazwac Denis:-) z tego filmu denis rozrabiaka noi kurde tak mi sie spodobalo te imie ze chetnie bym je dala dla drugiego synka co wy na to?

tylko tak pomyslalam ze dzieci moglby sie przezywac np Denisek-penisek:zawstydzona/y:

reklama
wiecie co dzis do mnie maz ze naszego synka Krystianka to powinnismy nazwac Denis:-) z tego filmu denis rozrabiaka noi kurde tak mi sie spodobalo te imie ze chetnie bym je dala dla drugiego synka co wy na to?

tylko tak pomyslalam ze dzieci moglby sie przezywac np Denisek-penisek:zawstydzona/y:
komi lepiej nie!
naprawdę będą przezywać Denis- penis

a my dziś siedząc w restauracji zaczęliśmy się zastanawiać, co jeśli byłby syn i dalibyśmy mu imię po ojcu, czyli Michał :-p
nam się podoba, ale jak z wołaniem, zawołam Michał, to obaj przyjdą, albo żaden
co myślicie o imionach takich jak ojciec??

Denis, calkiem ladnie, nie skojarzyloby mi sie akurat z tym wyrazem. Do kazdego imienia mozna cos zrymowac.

Imie po tacie na pierwsze jestem kontra, moj syn ma imie po swiom tacie, ale na drugie. Nie wyobrazam sobie, abym obydwu miala wolac tak samo.

dzieki, 26 lat temu nie bylo opli i imie wlasnie wymyslil tata dla swojej gwiazdki;)
jakkolwiek przy obco brzmiacym nazwisku nie razi chyba az tak bardzo. co najwyzej wywoluje usmiech po skojarzeniu z oplem a to, ze sie ludzie usmiechaja akurat jest fajne.
z estelle dla malej juz sie pozegnalam, podobnie jak z imionami zara, zoja, czy gaja. lea tez cudne.

A Lea to jest takie teraz juz od kilku lat modne we Francji. Az za popularne jak dla mnie. Imie jest ladne, ale zrobilo sie zbyt oklepane. Za duzo ich juz jest. A tak wogole to imie starotestamentowe imieniny 22 marca.

Mój mąż ma na imię Mariusz, fajne imię, ale on się nie zgadza żeby syn miał tak samo na pierwsze. Drugie za to na pewno będzie po nim, to stary zwyczaj w jego rodzinie.
Wczoraj zaproponowałam Wojtek. Bardzo lubię Cejrowskiego, ale o tym nie musi wiedzieć mój gin który też ma tak na imię;-) Siostrzenica zaproponowała Darek. Dariusz - podobnie do Mariusz - ale małż na wszystko się krzywi:sorry: Chyba będę musiała się pogodzić że będzie Dominik:confused2:

reklama
Mój mąż ma na imię Mariusz, fajne imię, ale on się nie zgadza żeby syn miał tak samo na pierwsze. Drugie za to na pewno będzie po nim, to stary zwyczaj w jego rodzinie.
Wczoraj zaproponowałam Wojtek. Bardzo lubię Cejrowskiego, ale o tym nie musi wiedzieć mój gin który też ma tak na imię;-) Siostrzenica zaproponowała Darek. Dariusz - podobnie do Mariusz - ale małż na wszystko się krzywi:sorry: Chyba będę musiała się pogodzić że będzie Dominik:confused2:
Wojtki suuuuper chłopaki i bardzo porządne :))) z moim mężem na czele ;))
Mariusze też fajni, Dominików znam słabo dwóch - sympatyczni - tyle wiem...
Nie dałabym na imię tak samo jak ma ojciec dziecka. Za dużo pomyłek, potem porównań...

Do góry