reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Elwiwas, Eryk, imie mojego drugiegio synka, jezeli na polowkowym nie okaze sie dziewczynka. Nawet nie wiedzialam, ze jest w polskim kalendarzu. Tym lepiej.

Jest, jest. Eryk to synek mojego kuzyna. Bardzo sympatyczny chłopiec :)

Po francusku to imię brzmi jakos tak bardziej miękko, bardziej mi się podoba...
Po polsku kojarzy mi się z dużym, silnym Wikingiem :rofl2:

reklama
No to bedzie czarny Wiking. A mi sie wogole nie kojarzy to imie z Wikingiem, mi sie kojarzy z ksieciem Erykiem z Malej Syrenki. I podoba mi sie jego znaczenie era-honor i richi-bogaty. A calosc oznacza osobe zasobna w honor. Inne znaczenie tego imienia to wieczny wladca. Pewnie temu to imie nosilo wiele krolow szewdzkich i dunskich. Brzmienie moze troche twarde jest, ale ja lubie dla chlopcow takie twarde meskie imiona.

noo Cyprian b. fajne,
gdyby hania miala sie okazac facetem to kto wie.. tylko kurcze to nazwisko... dziewczyny doceniajcie fajne, normalne nazwiska. ja z tym krzyskowym naprawde mam problem, wiele imion nie pasuje :no: sama, jesli zdecydujemy sie na slub, zostane z tego powodu przy swoim nazwisku, krzyskowe nawet jako drugie do mojego sie nie nadaje;)

ja mam dwa nazwiska. Nie mogłam się rozstac ze swoim:sorry:. Moje obydwa nazwiska są bardzo słynne (chociaż nie popularne) i powiem Wam, że parę rzeczy dzięki tym nazwisko udało mi się załatwic. Gorzej jak mnie policja łapie, to komentują, "eeee z takimi nazwiskami to panią stac na mandacik":-p

Asca, skoro maz ma takie nazwisko, to nie mozna dac dzieciom nazwiska matki, zamiast nazwiska ojca? Bo we Francji tak mozna. Z tym, ze wtedy cale potomstwo tej pary bedzie mialo nazwisko matki. Nie mozna tak, ze jedno dziecko nazwisko ojca, drugie nazwisko matki, tylko wszystkie dzieci, albo nazwisko ojca, albo nazwisko matki, ten wybor nalezy do rodzicow. Czyli nie ma tu tak, ze jak nie ma syna to rod zaginie, hehehe.

z krzyskiem to nie przejdzie;) z tego co wiem w polsce tez dzieci moga wziasc nazwisko matki (tez wszystkie musza je nosic) niestety, krzysiek walczy jeszcze zebym wziela jego nazwisko na slubie, ale to mu sie nie uda;) z dziecmi moze byc juz ciezej, wlasciwie juz sie poddalam. na szczescie to nazwisko nie jest kompromitujace bo w takim przypadku z dziecmi tez bym nie ulegla. ale do mojego nazwiska jako drugie nie pasuje bo sie rymuja a do oryginalnych imion tez nie bardzo. to jest cos w stylu krzysztof stój. i chce uniknac takich polaczen jak jessica stój. hanna stój juz nie brzmi tak zle.
a jako, ze sama mam piekielnie oryginalne imie, nie polskie, to z moim imieniem tak samo bedzie sie gryzlo. nie wiem, czy udalo mi sie wytlumaczyc o co chodzi.

reklama
hmmm, Asca zaintrygowałaś mnie tym nazwiskiem i swoim imieniem. Mogłabyś chociaż zdradzic swoje imię?:sorry: Może podsuniesz pomysł na imię dla dziecka. Chyba, ze gdzieś już je pisałaś, a ja przeoczyłam:confused2:. Myślałam, że Twój nick pochodzi od imienia Aśka...

Do góry