reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
Piękne imiona.

Pytanie osobiste jak nie chcesz to nie odpowiadaj - czy macie korzenie żydowskie, bo tak sugerowałby wybór imion?
:tak: tylko jedno z nas ale to, że tak powiem dawno i nie prawda.. ogólnie ja mam fioła na punkcie imion starotestamentowych oraz wschodnich, ale na te mąż się kategorycznie nie zgadza.. na razie :-D

aaaa i widzę, że często pojawia się tu imię Zosia - jak dla mnie nie do przyjęcia.. teściowa się tak nazywa więc same rozumienie hehe

Kurcze, trochę mnie nie było,a tu taki fajny temat powstał :-D
Mi podobają się Julia, Zuzanna, Lena,Liliana ...ale mąż na wszystkie kręcił nosem, więc wstępnie stanęło na Karinie (i pewnie tak zostanie :tak:)
Nad imieniem dla chłopca nie mysleliśmy ale mi się podoba Damian, Adrian i Krystian, to ostatnie niestety odpada, bo mąż tak się nazywa:eek:
Swoją drogą obserwując obecną modę na imiona, jeśli ktoś chce nadać oryginalne imię powinien dziecko nazwać Ania, Kasia, Piotr i Paweł :-p

U nas jak będzie synek, to Antoś, a jak córeczka, to Hania. Chyba, że coś nam się pozmienia jeszcze.
Wiecie i mam przeczucie, że będzie synek ;-) Zobaczymy, czy się sprawdzi ;-)

Jak będzie córeczka to nazwałabym ją poprostu - Ania. Jak będzie , to się okaże, jeszcze nie rozmawialiśmy z mężem o imionach. Myslę, że nie będziemy mieli kłopotów - przeważnie się zgadzamy :-).
Podoba mi się jeszcze bardzo Lena, ale nazwałam już tak swojego psa :-) więc odpada..
Jesli chodzi o chłopca - pojęcia nie mam!

Jak będzie córeczka to nazwałabym ją poprostu - Ania. Jak będzie , to się okaże, jeszcze nie rozmawialiśmy z mężem o imionach. Myslę, że nie będziemy mieli kłopotów - przeważnie się zgadzamy :-).
Podoba mi się jeszcze bardzo Lena, ale nazwałam już tak swojego psa :-) więc odpada..
Jesli chodzi o chłopca - pojęcia nie mam!
wybacz ale z Anią kojarzy mi się to przezwisko szkolne: Anka cyganka zamknij sklep, przyjdzie milicja da ci w łeb.
a dzieci się okrutne

reklama
Tego jeszcze nie słyszałam :-) To już dosyć nieaktualne...

Do wielu imion są tego typu "przysłowia", nie rusza mnie to - wybaczam :-)

Do góry