Ja któregos pięknego dnia się obudziłam - Aleksander- o tak takie imie chciałabym dla mojego synka.........................co do dziewczynki jeszcze mnie nie oświeciło ale mamy jeszcze troche czasu zreszta wszystko jeszcze może się zmienić
reklama
Mi się podobają Sylwia i Szymon, także Filip, ale w regionalnej gazecie zobaczyłam że urodził się Filip o tym samym nazwisku i w dodatku imię ojca takie same jak mojego męża. Dalsza rodzina wydzwaniała do mojego z gratulacjami
Ja cały czas myślę o mojej fasolce- Zosia:-) Mojemu mężowi też się podoba, więc nie ma w sumie problemu.. Co do imion dla chłopca, to właśnie jakoś ciężko nam idzie to wymyślanie, bo ja jestem nastawiona na dziewczynkę, a mój J. chyba nie chce dyskutować z kobiecą intuicją Ale podobają nam się podobne imiona, więc pewnie byłby Staś, albo Franek
dla dziewczynki nie możemy się dogadać, jemu podoba sie... Mercedes czego oczywiście w Polsce nie zaakceptują...
Mercedes - pięknie
a czemu nie zaakceptuja, pamietajmy, ze to nazwa przepięknej róży byla pierwowzorem.
Jakbys zobaczylam liste u Antosia w przedszkolu jak ludzie dają dzieciom na imię to nie mialabys watpliwosci ze Mercedes nie jest zadnym kosmosem...
Dla mnie osobiscie pieknie i dumnie - rewelacja
mój typ na ten tydzień to Jonasz dla chłopca, nawet mężowi się podoba chociaż już się zafiksował na Aronie.. dziewczynka bez zmian - Pola, chociaż mąż obstawia Sarę :-)
Piękne imiona.
Pytanie osobiste jak nie chcesz to nie odpowiadaj - czy macie korzenie żydowskie, bo tak sugerowałby wybór imion? (zawyjątkiem Apolonii)
mi tez się podoba, ale czytałam gdzieś, ze dla dziewczynki musi kończyć się na literę A, a także musi być odróżniana płeć, chociaż łacząc z nazwiskiem będzie wiadomo,że to dziewczynka :-)Mercedes - pięknie
a czemu nie zaakceptuja, pamietajmy, ze to nazwa przepięknej róży byla pierwowzorem.
Jakbys zobaczylam liste u Antosia w przedszkolu jak ludzie dają dzieciom na imię to nie mialabys watpliwosci ze Mercedes nie jest zadnym kosmosem...
Dla mnie osobiscie pieknie i dumnie - rewelacja
nie mam żadnych znajomości w żadnym USC, żeby się dowiedzieć, nie wiem jak Panie z USC biorą po uwagę imiona, czy muszą być w kalendarzu, żeby były imieniny- nie mam pojęcia. wiem, że jak jedno z rodziców nie pochodzi z Polski to można nadać nawet nie polskie, ale to nie jest w naszym przypadku
Ja mam narazie proste typy:
Skoro fasola jest z maja - to będzie Maja ale mysle tez nad Krysią
a synek - Franek
Podoba mi sie jeszcze Bruno, Aleksander, Stefan
Dla dziewczynki Zosia (choc to moja mama), Pola (meża babcia), Franka, Bronka
Rodzice sie smieją, ze ja to wybieram same imiona powstancze cos w tym jest...
Lubie stare imiona
Skoro fasola jest z maja - to będzie Maja ale mysle tez nad Krysią
a synek - Franek
Podoba mi sie jeszcze Bruno, Aleksander, Stefan
Dla dziewczynki Zosia (choc to moja mama), Pola (meża babcia), Franka, Bronka
Rodzice sie smieją, ze ja to wybieram same imiona powstancze cos w tym jest...
Lubie stare imiona
Ja któregos pięknego dnia się obudziłam - Aleksander- o tak takie imie chciałabym dla mojego synka.........................co do dziewczynki jeszcze mnie nie oświeciło ale mamy jeszcze troche czasu zreszta wszystko jeszcze może się zmienić
Aleksander - Tak chcialam dac pierwszemu synkowi, ale decydujący głos mial mąż i on wybrał Antoś - też mi sie podobało wiec sie zgodzilam.
Teraz decydujący głos mam ja ale oczywiscie mezowi tez musi sie podobać
reklama
Aga0411 - Mercedes takie niespotykane ale ładne:-), czemu mieli by nie zaakceptować, jak np. M. Wiśniewski dał synowi na imie Xawier a córce Fabien i co to są polskie imiona???
My zdecydowaliśmy:
Dziewczynka - Wiktoria Marta
Chłopiec - Jakub Paweł
My zdecydowaliśmy:
Dziewczynka - Wiktoria Marta
Chłopiec - Jakub Paweł