reklama
No jasne Pola Raksa, tylko nie wiem, czy to bylo jej prawdziwe imie i nazwisko, czy pseudonim artystyczny.
A Pola mi sie podoba, ja lubie takie krotkie latwe do wypowiedzenia imiona, ktore kazdy czlowiek, nawet ten mowiacy innym jezykiem bez problemu i dobrze wypowie i latwo zapamieta. W obecnych czasach swiat sie globalizuje kosmopolituje i moim zdanie trzeba takie wlasnie imiona dawac dzieciom. A na takiej Malgorzacie, czy Grzegorzu, to za granica sobie by jezyki polamali. Tylko Polak to dobrze wypowie.
A Pola mi sie podoba, ja lubie takie krotkie latwe do wypowiedzenia imiona, ktore kazdy czlowiek, nawet ten mowiacy innym jezykiem bez problemu i dobrze wypowie i latwo zapamieta. W obecnych czasach swiat sie globalizuje kosmopolituje i moim zdanie trzeba takie wlasnie imiona dawac dzieciom. A na takiej Malgorzacie, czy Grzegorzu, to za granica sobie by jezyki polamali. Tylko Polak to dobrze wypowie.
Agate- Mi sie generalnie podobają "inne" imiona, sama mam dość niespotykane bo Elwira;-) Imie Dorian gdzieś mi wpadło w ucho a Fabian wzioł sie od Fabio-włoskiego. Moja mam mieszka we Włoszech, dlatego osłuchałam sie z imieniami tam i bardzo mi sie podobaja. Niestety wiekszość osob krytykuje moje typy
Massimo, Fabio, Simone, Elena, Wanessa, Alessia:-)
aga- myśle, że nie będą ludzie mylić tych dwoch imion
a co myślicie o Tobiaszu i Inadi ?
Massimo, Fabio, Simone, Elena, Wanessa, Alessia:-)
aga- myśle, że nie będą ludzie mylić tych dwoch imion
a co myślicie o Tobiaszu i Inadi ?
Simone, to typowo francuskie, czyta sie Simon, imie raczej pan okolo 50-tki tutaj. Vanessa, w takim zapisie typowo francuskie i bardzo czesto spotykane, jak Vanessa Paradis, szczegolnie popularne w latach 80-tych, czyli obecnie nazywaja sie tak glownie dwudziestoparolatki. A w Polsce mogloby byc to bardzo ladne i oryginalne imie.
A Etan to imie hebrajskie, starotestamentowe. Tez byl moim typem wczesniej, jezeli chodzi o chlopaka, a zniechecila mnie jego popularnosc tutaj i zostal Eryk, ktory jest mniej popularny i przez to bardziej unikatowy.;-)
A Etan to imie hebrajskie, starotestamentowe. Tez byl moim typem wczesniej, jezeli chodzi o chlopaka, a zniechecila mnie jego popularnosc tutaj i zostal Eryk, ktory jest mniej popularny i przez to bardziej unikatowy.;-)
reklama