reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

a niech przekręcają ich strata hehe :-p tak na prawdę zawsze coś będzie nie tak :-p
zostaje jeszcze Sara ale w połączeniu z nazwiskiem będzie można sobie język połamać hehe

reklama
No jasne Pola Raksa, tylko nie wiem, czy to bylo jej prawdziwe imie i nazwisko, czy pseudonim artystyczny.
A Pola mi sie podoba, ja lubie takie krotkie latwe do wypowiedzenia imiona, ktore kazdy czlowiek, nawet ten mowiacy innym jezykiem bez problemu i dobrze wypowie i latwo zapamieta. W obecnych czasach swiat sie globalizuje kosmopolituje i moim zdanie trzeba takie wlasnie imiona dawac dzieciom. A na takiej Malgorzacie, czy Grzegorzu, to za granica sobie by jezyki polamali. Tylko Polak to dobrze wypowie.

Awru, Sara to takie imie tez latwe do wypowiedzenia i jest spotykane na calym swiecie. Podoba mi sie. A jakie masz nazwisko to ja nie wiem. Jezeli w polaczeniu z nazwiskiem jezyk mozna polamac to moze nie. ;-)

Obecnie we Francji bardzo modna zrobila sie Lola, czyli podobnie jak Pola, Lea juz od kilku lat, dla chlopaka Etan ect. Jest moda na takie krotkie, latwe imiona.

Lola szczegolnie po tej piosence, zaczeli tu nazywac. Zrobil sie wysyp Lola.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=yy8xuP4dy0I"]YouTube- Superbus - Lola (official video &lyrics)[/ame]

Agate- Mi sie generalnie podobają "inne" imiona, sama mam dość niespotykane bo Elwira;-) Imie Dorian gdzieś mi wpadło w ucho a Fabian wzioł sie od Fabio-włoskiego. Moja mam mieszka we Włoszech, dlatego osłuchałam sie z imieniami tam i bardzo mi sie podobaja. Niestety wiekszość osob krytykuje moje typy;)
Massimo, Fabio, Simone, Elena, Wanessa, Alessia:-)

aga- myśle, że nie będą ludzie mylić tych dwoch imion:tak:

a co myślicie o Tobiaszu i Inadi ?

Simone, to typowo francuskie, czyta sie Simon, imie raczej pan okolo 50-tki tutaj. Vanessa, w takim zapisie typowo francuskie i bardzo czesto spotykane, jak Vanessa Paradis, szczegolnie popularne w latach 80-tych, czyli obecnie nazywaja sie tak glownie dwudziestoparolatki. A w Polsce mogloby byc to bardzo ladne i oryginalne imie.
A Etan to imie hebrajskie, starotestamentowe. Tez byl moim typem wczesniej, jezeli chodzi o chlopaka, a zniechecila mnie jego popularnosc tutaj i zostal Eryk, ktory jest mniej popularny i przez to bardziej unikatowy.;-)

Eryk, podoba mi sie...
A co myślisz o Tobiaszu albo Inadi ?
...u mnie wygląda na to, że zostanie Dorian.... :) jedno meskie imie z ktorym sie zgadzamy

reklama
Do góry