reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
Elena :tak::tak::tak:pierwszy raz spotkałam sie z osoba ktorej to imie też sie podoba:-) Śliczne:tak: z Wloskiego na Polski to Helena

anusiak- dobrze to określiłaś, takie mocne:happy: podobnie jak Hubert.
Brałam pod uwage Norberta ale mojemu sie nie podoba tak, że cieżko bedzie...

Dorian mi sie podoba, dosc popularne imie we Francji i troche podobne do imienia mojego starszego Adrian. Jest jego odmiana dla dziewczynki Doria, sporo tez tu sie tak dziewczynek nazywa. A Fabian, tez tu dosc popularne i dosc czesto spotykane jest. Oba podobaja mi sie.[/QUOTE]

Ale w Polsce nie spotkałam sie, chyba nie jest tak popularne;-)
Czekam niecierpliwie czy Twoje słowa potwierdzi doktorka,
tak bardzo liczyłam na dziewczynke :-p a tu niespodzianka;-)

Awru - mam podobnie - no i typ dla dziewczynki ten sam - imię Pola jest cudowne i niesamowicie mi sie podoba
jak dobrze to słyszeć :-) ostatnio jak komuś powiedziałam o tym imieniu to zobaczyłam tylko skrzywioną minę i pytanie: "a od czego to skrót??"

jak dobrze to słyszeć :-) ostatnio jak komuś powiedziałam o tym imieniu to zobaczyłam tylko skrzywioną minę i pytanie: "a od czego to skrót??"

hehehe - ponoć Pola to zdrobnienie od Apoloniii -
ale tak to bym dziecka nie chciała skrzywdzić, hihi

Mi się bardzo podoba imię ELENA, znałam kiedyś Bułgarkę o tym imieniu i bardzo dobrze mi się kojarzy...mój mąż stwierdził że to "gypsy" imię i koniec dyskusji. :-p

Elena to jest normalnie, hiszpanska i rosyjska Helena. A wiec nic "gypsy". Ladne imie, tez mi sie podoba, A ja znam Jugoslawianke Milene. Milena tez ladnie i wszystkim sie jej imie tu podoba. A po francusku Milena to Milene, czyta sie Milen. A Helena to Helene, czyta sie Elen. Ale, gdybym dawala te imiona tutaj to w wersji Milena, lub Elena, tak bardziej tu by bylo oryginalnie, egzotyczne.

A co sadzicie o moim imieniu Eryk, dla chlopaka, Eryk to tez takie mocne, jak Robert, Hubert, Norbert, Artur, ect.

Ostatnia edycja:
Dorian mi sie podoba, dosc popularne imie we Francji i troche podobne do imienia mojego starszego Adrian. Jest jego odmiana dla dziewczynki Doria, sporo tez tu sie tak dziewczynek nazywa. A Fabian, tez tu dosc popularne i dosc czesto spotykane jest. Oba podobaja mi sie.

Ale w Polsce nie spotkałam sie, chyba nie jest tak popularne;-)
Czekam niecierpliwie czy Twoje słowa potwierdzi doktorka,
tak bardzo liczyłam na dziewczynke :-p a tu niespodzianka;-)[/QUOTE]

Elwiwas nie wiem jak w Polsce, pisalam ci jak tutaj jest. Tutaj sa to imiona dosc popularne szczegolnie Fabian, ale Dorian i Doria, tez, szczegolnie od tej animowanki Dora, zaczela sie tu moda na Doria i Dorian. Jak jest w Polsce to sama wiesz lepiej, czy spotyka sie Dorianow, czy nie? A jak bedzie dziewczynka, to mozesz nazwac Doria. A ty skad znasz te imiona, jezeli w Polsce sa zupelnie niespotykane. Dorian, jak i Fabian, skad u ciebie taki pomysl?

reklama
Do góry