reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Cat-sprowadzam na ziemię-ja chciałąm Noemi dla córki jakby była-ale po zestawieniu z nazwiskiem porażka, to samo jeśli chodzi o zdrobnienia, a najbradziej sobie wyobrażam biedne dziecko z dziwnym imieniem w liceum albo np. na rozmowie kwalifikacyjnej jak się przedstawia i widzi dziwny uśmiech np.na twarzy rekrutującego...Był taki program w DD TVN jakie najlepsze imiona na całe życie właśnie pod względem choćby relacji w szkole, potem pracy itd...i były wymieniane najbardziej klasyczne imiona takie jak Małgorzata, Piotr itd...warto pomyśleć z tej perspektywy także.(ostatnio w teleturnieju na TVP2 był pan Dzierżysław Dzik-super co nie?)
Styna-ładne imiona :happy2:

reklama
A ja mam córkę Małgosię - i wszyscy się zachwycają nad imieniem :-)
Kolega dawał dzieciom imiona słowiańskie - Skarbimir i Bożydar. Ja pie...lę - ale mają przechlapane w szkole: Skarbek i Bożek.
Jak się z takim Bożydarem na randkę umówić? A jak, go pocałować na tej randce - normalnie jakieś świętokradztwo.

A ja mam przyjaciółke Gośkę i jesteśmy umówione że jak urodzimy 1 dnia (ona ma termin na 4.07) to ja daje Margolcia a ona Kasia ;]

Ja mówię: Małgonia albo Gosia. Małgosia lubi być Małgosia. Większość ludzi mówi Gosia. Ja mam takie imię, że nikt go nigdy nie zmiękcza - bo Monisia czy Moniczka brzmi nienaturalnie. Jeden facet w pracy zawsze się pyta: czy jest mecenas Monia? :-) Jak ja tę Monię lubię :-) Ale imię swoje tak :-) Chociaż oczywiście kiedyś ubolewałam, że nie mam innego.

reklama
wiecie mój syn długo mówiła Mała Gosia na moją szwagierkę zawsze był tekst mamo ciocia Mała Gosia przyjechała:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry