reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

ja miałam mieć MArta MAgdalena...ale mój tatus tak opijał pępkowe, ze poszedł do urzędu i zapomniał haha...wiedział ze cos na M i napisał Marta Monika...moja mama myślała ze go udusi hihi...co myślicie o imiemiu Brian jakby był chłopiec???:-)

reklama
ja miałam mieć MArta MAgdalena...ale mój tatus tak opijał pępkowe, ze poszedł do urzędu i zapomniał haha...wiedział ze cos na M i napisał Marta Monika...moja mama myślała ze go udusi hihi...co myślicie o imiemiu Brian jakby był chłopiec???:-)
ładnie

dziewczyny która tu chciała nazwać swoją córcię Lidka
mam szwagierkę Lidkę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: brak słów

Ja mam Lidkę :-) Ja mam pozytywne skojarzenia. Te które znałam, były ok. Mam kuzynkę Lidię - wczoraj zadzwoniła wzruszona, bo wysłałam jej smsa, że u nas będzie Lidka :-) Rozmawiałam z nią jako posiadaczką imienia, czy ma jakieś uwagi, ale stwierdziła, że z perspektywy czasu jest z imienia zadowolona. Wszystkie Lidie, które znałam były poza tym niezwykle urodziwe :-) Przyznam, że ciagle się z tą Lidką oswajam, bo chciałam zawsze Joasię albo Magdusię. Ale w tym zakresie daliśmy prawo wyboru starszej córce.
Wczoraj pytam A. jak będzie się zwracał do Lidki (tj. chodziło mi o zdrobnienie) - powiedział: Jasiu! Ale chyba powoli się przyzwyczaja... Tyle że tak jak pisała kiedyś Coleta, na znaczeniu teraz zyskało staranie o kolejne dziecko :-)

Ja miałam być do urodzenia Witkiem. Imię mam po dziewczynce, która urodziła się na porodówce na łóżku obok, bo się jakoś rodzice nie przygotowali.

Misia-----------ale mnie Twój A. rozbawił:-D:-D:-Dod samego rana hihihih

Martusia--------ja też nie jestem za Brianem:no:;-)ale to Wam się ma podobać imię a nie nam:happy2:

mnie też Brian nie przekonuje... ale najważniejsze żeby Wam się podobało i żeby do Dziecia pasowało :tak:

wiecie jak moja teściowa nazywała swoje dzieci w ten dzień co urodziła patrzyła w kalendarz i nadawała odpowiednik męskiego lub żenskiego tego imienia:baffled: wydaje mi się to mało oryginalne :-D wysiłek zerowy

reklama
Martusia, ja nie jestem fanką Brajanów (bo w PL tak musielibyście dziecko rejestrować), Nikoli, Kewinów, Dżesik, jakoś do mnie nie przemawiają takie imiona.

Do góry