reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Też myślałam nad Kajtkiem, ale potem mi się przypomniało, że miałam kota Kajtusia :-D
Więc mój roboczo wybrał Daniela ;D

reklama
mi się najbardziej podoba Tymon, Ksawery, będą nas na wsi wytykać palcami, że nie denis albo kevin :-D mężowi póki co te się nie podobają, ale mi się nie podoba jego Dawid. to typy 'narazie', póki lekarz widział 'chyba ogórka' między nogami ;-)

Dziewczyny a u mnie będzie Julek :-) Julian musi być i koniec,bo mąż wymyślił i się wkręcił w to imię...Mi się też bardzo podoba...a do brzuszka już mówimy Juleczek...Tak chyba zostanie!

Pinio no i pewnie siostrzeniec pierwsza klasa..Julianki fajne chłopaki :-D Liczę na to,że i grzeczne hi hi :laugh2:

a Kajtek,Kajetan bardzo ładnie...a to,że ludzie nadają takie imiona zwierzakom to już ich gust.Słyszałam,że ktoś dał psu na imię Agatka,Sara czy Maks a to ładne ludzkie imiona! mój kolega miał pająka Leona a przyjaciólka królika Filipa! Nie patrzmy na to przy doborze imion dla dzieci,bo co rusz jakiś zwierzak wabi się po ludzku!

reklama
Aniu - staram się to powiedzieć delikatnie, ale to nie kwestia, że ktoś dał psu takie imię ... u nas na kundelki się mówi: "no taki kajtek" - co znaczy, że to taki typowy, mały kundelek i mnóstwo właśnie małych kundelków miało na imię Kajtek. Mój dostał swego czasu takie imię właśnie, że był takim właśnie typowym Kajtusiem z zakręconym ogonkiem. Może to u nas taki regionalizm, ale ... nie znam żadnego chłopaka Kajetana, a piesków sporo. A do tego, dzieciaki z podwórka wołały ciągle "Kajtek bez majtek" ;-) Myślę, że w dobie rasowych psów, już się tego imienia nie daje tak powszechnie pieskom, ale kiedyś u nas były same Ciapki, Azory i Kajtki.
Ja chciałam córce nadać na imię Sara, ale mojej mamie się przypomniało, że wujek miał takiego wilczura i stwierdziła, że jakoś jej to nie pasuje. Odpuściłam więc :-)

Do góry