reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
Z imieniem dla dziewczynki mamy problem, ciężko coś oryginalnego wybrać, ale mi sie podoba Gabrysia lub Sandra, dla chlopca - Mateusz, Maciej lub Filip:tak: Mamy jeszcze sporo czasu, może wpadną nam inne pomysły:-p

A u nas dla chłopczyka na pewno Adaś , mi osobiście podoba się jeszcze Staś i Jaś.
Dla dziewczynki wybrał mąż - Patrycja. I faktycznie u nas też był problem dla dziewczynki. Dziwne.

My dla dziewczynki mamy Olga albo Kaja,
natomiast dla chłopca bliżej nieokreślone - mi zawsze chodził po głowie Mateusz, ale nie chciałam zbyt popularnego imienia, więc zobaczymy jeszcze.
Myślę że intensywniej zaczniemy o tym myśleć jak już gin określi nam płeć.
Mój sposób z poprzedniej ciąży - każde z nas bierze do ręki kalendarz i wypisuje na kartce imiona które mu się podobają, następnie bierzemy te kartki na stół, zakreślamy te imiona, które są na obu kartkach i tak tworzymy listę imion, z których się coś wybierze.
Choć z Niną najlepsze było to, że ostateczną decyzję podjeliśmy jak już była na świecie (jeszcze na sali operacyjnej jak się lekarze pytali o imię to mówiłam że Nina lub Blanka i że muszę to z mężem ustalić :))

My dla chłopca myśleliśmy Maciej lub Jakub (ale bardziej Maciej, bo Jakubów bardzo dużo w koło)
Dla dziewczynki mamy wiele opcji, może będzie losowanie ;-) te opcje to, imionka popularne jak Aleksandra, Oliwia, Anna, Maria, ale są też mniej popularne Liliana czy Karina, w każdym razie będzie z czego wybierać i póki co bardziej się utwierdzam, że będzie dziewczynka bo mam straszne wypryski na twarzy ;-)

aaaa, no i z mężem się śmiejemy jeszcze, że może Zyguś, tak jak w tej reklamie ING ;-)

mi bardzo podoba sie imie Maciej oh uwielbiam je! :p ale w pierwszej ciąży moj maż jakoś nie był nim zachwycony wiec pewnie i tym razem nic z tego ;p coś w koncu wybierzemy ;p narazie o tym nie myslimy ;p chyba wole zaczekac az poznam płec :p

U nas jeśli dziewczynka to Gabriela lub Zuzanna, co do chłopaka to na razie mamy tylko zgodość co do Szymka, ale muszę jeszcze zagłębić się w ten temat:-)

reklama
Do góry