reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla dzieci

Jest to nieuniknione że imiona będą się powtarzać ja też wybierałam przy dziewczynach malo znane wtedy a w przedszkolu były 3 Emilki jedynie z drugą mi się udało że nie spotkałam jeszcze przez te 4 lata w okolicy dziecka o tym imieniu.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mam imienia dla dziewczynki:( a dla chłopca mam dużo. Z żeńskich albo żadne mi się nie podoba albo już wykorzystane rodzinie albo z kimś mi sie kojarzy :/
Ja tez na nic sie nie moge zdecydowac. Nic nie przemawia do mnie. Z synem bylo łatwiej od razu wiedzielismy, ze bedzie Łukasz.
ładne tylko ze pewnie każdy będzie mówił Julia a teraz tyle tych Juli ale to moje zdanie bo ja nie lubię tych imion "na fali" ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez nie lubie jak pol grupy w przedszkolu ma tak samo na imie. U nas duzo Filipow, Wiktorow i Wiktorii, Kacprow.

Propos imion oryginalnych....
Panna z mojej szkoly urodzila niedawno blizniaczki i dala im imiona : Delfina i Saturnina.
Moj maz stwierdzil ze to juz kalectwo :D

U nas tez problem z imionami...

HappyBabyMama można w Polsce nadawać takie imiona od jakiegoś czasu. Zdziwiłabyś się jak ludzie skrzywdzili swoje dzieci imieniem :/

HappyMama
W Polsce. Przeciez to polskie imiona.Byla np. Delfina Potocka. Delfina ma imieniny w polskim kalendaezu 9.12 a Saturnina piec razy w roku !
Z drugiej strony mam tu w miasteczku taka rodzinke patologiczna i maja stadko dzieci, Kevina, Brajana, Denisa, Alana i dziewczynki ,Dzessike, Wanesse, Samante i dwoch ostatnich nie pamietam ale tez jakos jak z serialu. I jakos Delfina mnie mniej razi niz Dzessika.

reklama
Jakie makabryczne imiona.o gustach się nie dyskutuje ale wyobraźni trochę trzeba mieć. U mnie w rodzinie jest Sajana a moja prababcia miała na imię salomea. Moja kumpela z roboty nazwała dziecko saskija [emoji32]wtf

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry