reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla dzieci

reklama
Corka sasiadow mojej mamy tez ma"Waneske".
A moj maz powiedzial,ze Helenki nie chce,bo... ich poligon sie tak nazywa....
On chce Alexa. Powiedzialam ze jedno dziecko o psim imieniu starczy :p

Kamisia, Salomea pamiętam ze chciałam sobie dać na bierzmowanie :-D a ogólnie dla dziewczynki podoba mi się tez Marina, miałam na studiach piękna ukrainke o tym imieniu :biggrin2:

Dziewczyny a jak z Zuzią? Według statystyk popularne imię teraz ale jak jest w rzeczywistości, znacie dużo małych Zuzek?

Bittersweet w otoczeniu mojego dziecka są 4 Zuzie, także gdzieś się pojawiają, ale to np 1 z przedszkola jeszcze, 1 ze szkol1y, 2 wśród znajomych. Wiesz każde imię kiedyś, gdzieś się powtórzy…Jak dasz normalne imię…Bo jak dasz np Rebeka to możesz być prawie pewna, że drugiej nie będzie ;) Ja jednak wolę imiona popularne i ewentualne powrórki niż takie wyróżnianie na silę ;)

Zuzia to piękne imię. Fakt jest teraz w modzie i zuzek jest dużo ale co z tego. Jesli ci sie podoba to nazwij tak córkę i nie patrz na to kto je ma bo fajne imiona sie powtarzają i juz.

reklama
U nas w rodzinie tez praktycznie same dziwne imiona :) Zacząć od Brajana przez marlene i koncza na Alanie i Aleksie :) wiec rozne imiona sie zdazaja :) U mnie jak bedzie chlopczyk wujek ostatnio powiedzial ze mam nazwac (Dzoszuła) nie wiem jak sie nawet to pisze :D mi sie nie podoba ...
A co do prawa polskiego to zmienilo sie od niedawna ... Mozna dziecku nawet dac imie rzeczy i musza ja zaakceptwac

Do góry