reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

Ja bym nie zniosła, gdyby moje dziecko nosiło takie samo imię, jak pół przedszkola :sorry2: U mnie wszędzie są: Julie, Leny, Oliwie, Amelie, Maje i Wiktorie (znam przynajmniej po jednej!).

Wciąż zastanawiam się nad Hanną, choć podobno też ostatnio często nadawane. Wpadła mi też do głowy Maria (Marysia brzmi przeuroczo), Helena i Ewa.
Z męskich z kolei nie mam pomysłu, całe życie myślałam o Janie, Antonim lub Franciszku :dry:

reklama
Ja tylko chciałabym powiedzieć, że mnie absolutnie nie przeszkadza, że jakieś imię jest lub nie popularne.
Ja po prostu mam jakieś fobie ze szkoły i przedszkola. I pamiętam z podstawówki jak nauczycielka mówiła że Ania do tablicy i wstawało 7 :szok: dziewczyn na 16. To samo w tamtych czasach było z Michałami, Maciejami.

A na placu zabaw to czasem wygląda śmiesznie, jak maluchy rozrabiają, a mamuśki lub tatuśki z okrzykiem biegną i wołają to samo imię :-D

Ja długo chciałam dać synkowi Franek. Ale nie zdążyłam przed popularnością.

Citrus Ewa piękne imię :) i trochę zapomniane w ostatnich latach - na pewno nie będzie popularne w roczniku 2012. U nas po długich dyskusjach i moim wymyślaniu wszystkie Nadie Oktawie i Adrianny poszły w odstawkę i powróciliśmy do pierwszego imienia, wymyślonego dobre 9 lat temu, które tak przylgnęło do nas i tak zapisało się w głowie że żadno inne już do naszej córci nie pasuje ;)

Zapominajka- Laura tez mi chodzi po glowie, choc tez wydaje mi sie ze sporo dziewczynek jest o tym imieniu, u nas tez jest ostatnio popularna bajka Gwiazdka Laury i nie wiem czy moj m by na to sie zgodzil :)

jest duzo fajnych imion ktore uwazam za ladne ale jakos jak pomysle o mojej corce to nie potrafie sie zdecydowac, zreszta i tak m wybierac ma czego sie strasznie boje... :)
my tez musimy wybrac troche by nie bylo smiesznie mamy juz synka- Niels Christian i teraz nie damy raczej agnieszka, lub kasia... alez problem z tymi imionami :)

szukam imion brzmiących tak samo albo bardzo podobnie po polsku i po angielsku, bo ze starszą córcią mamy ten problem że nie reaguje na swoje imię i jak się jej pytam gdzie jest Michasia? to ona że nie wie...
w przedszkolu, na podwórku itd Irlandczycy nie umieją wypowiedzieć Michasia... więc mówią Misia i młoda uważa że ma tak na imię...
więc z mojej poprzedniej listy zostaje:
- Melania (Melanie)
- Leon (Leo)
- Anastazja (Anastacia)
- Ada (Ada)

i dla chłopca tym sposobem został mi tylko Leoś :)

reklama
Leon super. Z moim ukochanym Leonem zawodowcem mi się kojarzy.
A Misia ma 2 latka, więc na pełne imię i tak ma jeszcze czas :tak:

Do góry