reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziewczynki

Mi sie orginalne imiona bardzo podobaja ,jezeli sa nietuzinkowe a nie kiczowate.
Moja corcia bedzie Stella ,rodzica sie nie podoba.
A mi bardzo ,oznacza gwiazde i ona juz teraz jest dla mnie Gwiazda!!!

reklama
...albo Alba,co oznacza „swit”,tez piekne imie.Mi podobaja sie imiona krotkie i proste takie jak :Lena (moja kochana corcia:biggrin2:),Irma,Nina,Blanka,Bianka.Ostatnio tez bardzo przypadlo mi do gustu Karolina choc jest nieco dluzsze :-)

Rozwiewam Wasze wątpliwości:-).
Imię Teonia nosiła moja prababka(hrabina), dziś jest oryginalne, ale dlatego bo to stare i zapomniane imię.
Miałam wątpliwości bo teściowa:angry: woli popularne imiona.
Moja córcia lada dzień będzie z nami i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję, ale raczej będzie to Teonia(Michał już tak do niej mówi przez brzuszek:-D)
Co do dzieci w przedszkolu jestem pedagogiem i uwierzcie dzieci mają naprawdę różne imiona (Lubosz, Kastella, Kasandra, Dorian itd.),a jak chcą zdobić przykrość to zrobią nawet popularnej Kasi czy Annie.

My daliśmy Oliwka i wszyscy są zadowoleni :) Imię popularne ale moim zdaniem rodzice powinni poczuć to coś co wskaże im, że to właśnie to imię :) My to poczuliśmy :)

reklama
Z tym, że z tego co wiem, nie możesz nadać imienia, które ma nie-polską pisownię, a więc zamiast Livia byłaby Liwia :)

My jeszcze nie wiemy co będzie, ale ja czuję, że córa :D w związku z tym chwilowo obstajemy przy Jadzi :)

Do góry