Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Wiktoria???
Bardzo mi się podoba to imię, tylko właśnie się zastanawiam czy moje dziecko nie będzie mi później krzyczeć, że czemu akurat to imię.
Bardzo mi się podoba to imię, jest takie mało spotykane ogólnie. Kojarzy mi się z taką osobą wyjątkową... a Wam? Pozdrawiam
Nie zgodzę się z tym, że jest to mało spotykane imię, np. u mojej Gabi w klasie są 3 Wiktorie.
Dziś się dowiedziałam, że będę mieć córę
Co powiecie na imię Teonia ? Mi się bardzo podoba, ale nie wszyscy są przekonani...jak myślicie??
Nie spotkałam się z takim imieniem, jeśli tobie się podoba, to czemu nie, powiem ci tylko jedno, dzieci są okrutne i żeby później nie było, że córcia wróci pewnego dnia z przedszkola lub szkoły zapłakana, bo ją dzieci wyśmieją.
Ja nadałam synkowi imię Cyprian, bo wydawało mi się, że Cypcio to takie oryginalne imię, ale nie jakieś super dziwne, żeby się ludzie śmieli, a tu niespodzianka, córcia raz przyszła ze szkoły bardzo smutna, zapytałam się co się stało, a ona opowiedziała, że jak pochwaliła się w szkole braciszkiem i powiedziała, że ma na imię Cyprian, to koledzy się z niej śmiali, że to głupie imię, albo że takiego imienia nie ma, kilku stwierdziło, że Cypek brzmi jak cipek lub cycek.
Ile się później natłumaczyłam, że to bardzo stare imię, że nie jest tak popularne jak np. Kubuś, Maciuś, Tomek, więc dzieci tak zareagowały i że nie ma co się smucić, bo przynajmniej ma braciszka z oryginalnym imieniem
Ale powiem wam, że przez to zwątpiłam, czy dobrze zrobiłam, że dałam synkowi takie imię, bo teraz boje się co będzie jak on dorośnie i pójdzie do przedszkola, oby nie trafiła na takich kolegów jak ma moja córcia w klasie.