reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

ja nie bede zwracac uwagi na to czy imie jest bardzo popularne czy nie, musi podobac sie mi i mezowi, wiec bede namawiac go na KUBUSIA :) a irlandzkie imiona sa dziwne i na pewno nie pasuja do naszego nazwiska - SLIWINSKI hehe, poza tym na pewno wrocimy do kraju po jakims czasie, wiec maluch powinien miec imie polskie :)

reklama
Szmiks faktycznie macie typowo polskie nazwisko i raczej ciężko byłoby wam dopasować jakieś imię typowo irlandzkie ;) Ja mam na imię Monika i w moim roczniku było ich bez liku. Ja też uważam, że imię musi się podobać rodzicom, ale również by w przyszłości dziecko nie miało z nim problemów.

u mnie bedzie Patryk Sławiński albo Patrycja Sławińska :p Maz zaproponowal kontynuacje tradycji rodzinnej (imiona na Mar...) (Ojciec Marian i synowie Marcin i Mariusz) ale kategorycznie sie sprzeciwilam :p

Jak bylaby dziewczynka to nie mialabym nic przeciwko ale jak urodzilby sie chlopiec to musialbybyc Marek albo Marcel a obu tych imion wolalabym uniknac:p

a u nas będzie (chyba) Zuzka Słodczyk albo Emilka Słodczyk... a dla chłopczyka miał być Flipek (Fifi) Słodczyk albo Kacperek Słodczyk :)

Ja to nie mogę się zdecydować, jeśli chodzi o imię dla synka, bo jeśli urodzi się dziewczynka to będzie Julia Chamska (tak proszę się nie śmiać tak będę miała na nazwisko za 4 tygodnie i 2 dni ;D),tak nazwała dzidzie Sandrunia, a jeśli urodzi się chłopczyk to będzie Olivier Chamski lub Jakub Chamski.Niestety  :p ;)  moje nazwisko nie jest zbyt piękne, więc chociaż imię musi byś ładniutkie.  ;D

reklama
Wiesz xmamuśka ... zawsze możecie wszyscy przyjąć twoje nazwisko, albo dzieci i ty możecie je zostawić.
I się nie śmieję, bo prosiłaś 8)

Do góry