reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

reklama
Mikolaj pasuje jaknajbardziej, ale podoba mi sie tez Nikodem :)

aniay - mieszkam w Sligo, polnocno-zachodnia czesc Irlandii, nad zatoka. a Ty dokad sie wybierasz?

ja odkad dowiedzialam sie ze to chyba dziewczynka caly czas wymyslam imiona i narazie mam Julia,Sara,Amelka i Natalia,a mezowi powiem zeby sobie ktores wybral haha :laugh:

Ja jednak będę optować za Mają , bo to byłaby córcia MArioli i JArka, o której dowiedzieliśmy się w MAJU ... słodko ;)
A chłopak to JEREMI, bo mąż jest fanem Pearl Jam'u, a Edi (Edward) jest przeze mnie skreślone, więc w zamian zaproponowałam JEREMI spoken, jeśli która zna kawałki Pearl Jam'u :) Ponadto oboje uśmiewamy się po pachy przy kabarecie starszych panów, a Jeremi Przybora był zwany dzieckiem szczęścia ... no to my też byśmy chcieli takowe :)

Ja też uwielbiam Pearl Jam, kiedyś nagrałam sobie całą kasetę na przemian Jeremiego i porscha ( chyba tak to się pisze, ale napewno wiesz o którym utworku mówię) , moja mama po tym doświadczeniu zaczęła kupować stopery do uszu. Jeremi jest jak najbardziej OK.

a u nas w domu jakoś nie możemy wszyscy razem dojść do porozumienia. Jeszcze my z Olką się dogadujemy w tej kwestii, ale Krzyśkowi nic się nie podoba. Nawet Olka stwierdziła
- Tata, ale z ciebie to maruda, ...
W końcu tupnęła nogą i stwierdziła: Patryk albo Patrycja! I na tym stanowisku pozostaje do dziś. mnie sie podoba, ale tatuś... no same sie domyślacie

haahaa ... to zaszlachtowałaś mamę puszczając jej właśnie dwa kawałki w kółko ;) Mój mąż to nawet sobie tatuaż strzeli ... własny projekt ... mix Pearl Jam'u i Władcy Pierścieni .... Trochę wody w rzece upłynęło zanim go zobaczyłam ... a wcześniej wygłosiłam swoją teorię, że tatuowanie się przypomina mi znakowanie krów na pastwiskach. Cóż, miłość wszystko wybacza i akceptuje, choć ja bym sobie nie strzeliła tatuażu.

reklama
JA CHYBA JUŻ PODJEŁAM DECYZJĘ JAK BĘDZIE CÓRKA TO BĘDZIE JULIIA (DECYZJA SANDRUNI :p) A CHŁOPCZYK OLIVIER :) TYLKO ZAOPSERWOWAŁAM, ŻE TE IMIONA CHYBA SĄ OSTATNIO BARDZO POPULARNIE, PONIEWAŻ CO DRUGA MATKA NAZYWA TAK SWOJĄ POCIECHE I TO MNIE DENERWUJE, BO NIECHCIAŁABYM SIĘ ZNALEŚĆ W TAKIEJ SYTUACJI, ŻE JESTEM NA PODWÓRKU I WOŁAM OLIVIER A TU NAGLE PÓŁ PODWÓRKA SIĘ ODWRACA :mad: I ZNÓW MAM DYLEMAT

Do góry