reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dzidziulki

reklama
No w Polsce tez jest trochę dziwnych imion, np. Żyraf....jest jednym z końca tej listy najpopularniejszych imion:

Najpopularniejsze i popularne imiona nadawane w Warszawie

Ta liste mam chyba właśnie z forum, ale nie pamiętam która z nas ją wrzuciła, bo było to dawno, mam ją dodaną do ulubionych

no ja już tą listę latem oglądałam i w biurze miałyśmy niezłą polewkę z tego Żyrafa. Swoją drogą, to ciekawe kim jest ten sadysta co to tak swoje niewinne dziecko nazwał:confused:

Karola faktycznie dziwne te imionka. Ale dla nich to pewnie nasze są jeszcze dziwniejsze ;-) Nie wspominając już o problemach z ich wymową, hahaha

Karola ..... no niezła mieszanka imion, ale z tych wszystkich to musze ci powiedzieć, że znam jednego SURENA tylko to Azer jest, ale spoko rozrywkowy i ambitny zarazem chłopak (no może dlatego, że bliżniak)

Żyraf?? Za to powinni tez zamknac osobe, ktora te dziecko zarejestrowala w USC, bo z tego co wiem, to oni maja jakies ograniczenia co do mozliwosci rejestracji imion.
Znalazlam na tej stronce tez imie: Myszon. :szok: Ciekawe jak ten dzieciak podrosnie i zostanie jakims prezesem, to napewno bedzie mu "milo" sie przedstawiac. :szok:

A jak wołac na dziecko? Myszonku? Przeciez w szkole by miało przesrane....
mi się wydaje, ze te biedne dzieci to będa używać innych imion, albo sobie zmienią...

Tak jak moja koleżanka . W dowodzie ma Bernandetta (choć to imię takie straszne nie jest-nie chciała aby wołali na nią Benka czy Benia), a używa Sylwia...

Często ludzie każą sobie mówić inaczej, niż mają na imię w rzeczywistości. Niekiedy nadają podobnie brzmiące imiona. Zamiast Hania-Ania, zamiast Cecylia-Celina, zamiast Kazia-Kaja

Czesc dziewczyny:) dlugoo nie moglismy sie z mezem zdecydowac jakie imie wybrac dla naszej pociechy .. w koncu uzgodnilismy ze ja wybiore imię dla córci on dla synka ... zdecydowałam sie na Julie ( to po babciach a poza tym to.. sliczne imie..) a on wachal sie miedzy imieniem Natan a Gracjan ..ale w koncu postawil na Dominika i tak jest do dzis .. a juz wiemy ze bedzie to chlopiec :) DOMINIK:)

reklama
Dominik bardzo ładnie imię :tak::-) A my nadal nie możemy się zdecydować nad wyborem imienia ani dla synka ani dla córeczki:wściekła/y: Jak narazie dla dziewczynki mamy Julia lub Oliwia a dla synka Bartuś, Filipek lub Kubuś:confused:

Do góry