reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

jeśli pamiętacie - miałam dylemat czy nazwac synka tak jak się nazywa piesek moich rodziców - czyli Maks, Maksymilian...no wiecie, ze oni do tego podeszli bardzo pozytywnie, a wręcz podoba im się ten pomysł??!!!:-)

Oni mnie rozumieją...gorzej z resztą rodzinki, która tylko czeka na impuls do pokrytykowania i poobgadywania...
Jak narazie malucha nazwę na 70% Maks, a na 30% Mateusz....
W czwartek ide na USG- może uda się potwierdzić płeć (pierwszy lekaż mówil że na 100% chłopak , ale nie pokazł mi gdzie one są !!!), a może okaże się , że trzeba szukac wśród imion żeńskich....

reklama
Rozumiem dośc magiczne imię dla waszego chlopca:-)
Ciekawe skąd wzięliscie pomysł.
ja znalazłam, że Arien jako imie męskie pochodzi z greki i oznacza poete i muzyka.
Poza tym tak nazywany był syn Posejdona i Demeter, magiczny koń.
Pewnie ma jeszcze inne znaczenie.

Imie mi się podoba:tak: :tak:

Moj maz jest hindusem stad to imie,ale razem wybieralismy:tak: mnie tez sie podoba.Wy wiecie jakie oni dziwne imiona maja:szok: my to imie wybralismy z posrod 60 jakie moj maz znalazl w internecie i tak wszystkich nie przejzelismy:no: ale to nam sie spodobalo:-) :-p

Karola imię jest na prawdę bardzo oryginalne (jak dla nas Polaków), ale podoba mi się. A możesz podać jakieś przykłady innych imion hinduskich?

No pewnie:-) tylko pisownia jest inna wiec podaje tak jak sie czyta a nie jak sie pisze np.Arien pisze sie Aryan.No ale dobra podaje.SUREN,DANI JASZ,PRIJESZ,RINKU,HARISZ,SURAJ,BANTI,BIDZIEJ,KUMAR Jest ich jeszcze wiecej to tylko niektore:tak: ;-) Dziwne te imiona nie:-p

reklama
Do góry