reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

Dzisiaj mieliśmy pierwszą rozmowę nt. imion. Dla dziewczynki podoba mi się Gabrysia (czyli Gabriela), Tomek Wybrał imię dla chłopca - Kacper. Zdaję sobie sprawę, że to jeszcze bardzo wcześnie i do rozwiązania koncepcja może nam się zmienić tysiące razy ;)

reklama
My też już zaczeliśmy rozmowy nt. imion i tak dziewczynka: Marlena, chłopiec Mariusz (choć Julia ma wielkie zastrzeżenia więc pewnie odpadnie). Tym razem kwestią imion zajmuje się Marcin a ja tylko akceptuję.

Wiola - mnie sie Mieszko podoba bardzo :tak:

A moja corcia powiedziala, ze jej sie najbardziej podobaja imiona Piotruś i Zosia :-)

zosia tez jest cudne :) mezowi sie tosia i zosia podoba a ja bym chciala tak bardzo jagode a jak wczoraj w pizza hut rozmawialismy ze jagoda jedna a druga cora :p malina to powiedzial ze smiechem tak caly owocowy sad haha :D i dodal ze chlopca rabarbar nazwiemy :p albo szczawik. ahh ci faceci :)

u nas kwestia imienia pozostaje nieruszona jeszcze.
Tylko się zastanawiam nad pochodzeniem, bo nie chcę, aby miała w domu jedno imię, a w przedszkolu i na podwórku drugie (w tym sensie, że Francuz nie wypowie i będa tłumaczyć). Na razie ani ze mną, ani z mężęm, ani z Wiktorią nie ma tego problemu.

mi już się odmieniło od pierwszego wpisu;-):-p i dla synka wybiram imię Adaś a dla córeczki Martynka:tak::tak:

U nas imiona wymyślone zostały zanim zaszłam w pierwszą ciążę. I tak juz zostało.

reklama
Do góry