reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidzi

Dzisiaj mieliśmy pierwszą rozmowę nt. imion. Dla dziewczynki podoba mi się Gabrysia (czyli Gabriela), Tomek Wybrał imię dla chłopca - Kacper. Zdaję sobie sprawę, że to jeszcze bardzo wcześnie i do rozwiązania koncepcja może nam się zmienić tysiące razy ;)

reklama
My też już zaczeliśmy rozmowy nt. imion i tak dziewczynka: Marlena, chłopiec Mariusz (choć Julia ma wielkie zastrzeżenia więc pewnie odpadnie). Tym razem kwestią imion zajmuje się Marcin a ja tylko akceptuję.

Wiola - mnie sie Mieszko podoba bardzo :tak:

A moja corcia powiedziala, ze jej sie najbardziej podobaja imiona Piotruś i Zosia :-)

zosia tez jest cudne :) mezowi sie tosia i zosia podoba a ja bym chciala tak bardzo jagode a jak wczoraj w pizza hut rozmawialismy ze jagoda jedna a druga cora :p malina to powiedzial ze smiechem tak caly owocowy sad haha :D i dodal ze chlopca rabarbar nazwiemy :p albo szczawik. ahh ci faceci :)

u nas kwestia imienia pozostaje nieruszona jeszcze.
Tylko się zastanawiam nad pochodzeniem, bo nie chcę, aby miała w domu jedno imię, a w przedszkolu i na podwórku drugie (w tym sensie, że Francuz nie wypowie i będa tłumaczyć). Na razie ani ze mną, ani z mężęm, ani z Wiktorią nie ma tego problemu.

mi już się odmieniło od pierwszego wpisu;-):-p i dla synka wybiram imię Adaś a dla córeczki Martynka:tak::tak:

U nas imiona wymyślone zostały zanim zaszłam w pierwszą ciążę. I tak juz zostało.

reklama
Do góry