reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Błagam o odpowiedź

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Z postu wynika coś innego:)
Proszę Pani napisałem tam przecież że dostała miesiączki 7 września tylko powiedziałem że przez te emocje oczytałem się wielu mało rzetelnych informacji w internecie i bałem się że pomimo okresu wciąż może być w ciąży. Tylko dlatego tu napisałem, ja naprawdę nie chciałem tu nikogo zdenerwować ani robić sobie żartów tylko zapytać się doświadczonych osób o ich zdanie. Dostałem odpowiedź jestem wdzięczny i tym samym nie męczę już pań więcej

15-latka spędzająca noc z 17-latkiem i to na czynnościach seksualnych już zdaje się podpadać pod demoralizację, także no nie ma co się śmiać
Jaka demoralizację, ludzie. 🙈 Mnóstwo nastolatków rozpoczyna inicjację seksualna w wieku 15/16 lat z rówieśnikami albo niewiele starszymi kolegami/koleżankami. Tak było już za moich czasów, a mam ponad 30 lat. No nie popadajcie w paranoję. 🙃
Tu nie ma nic demoralizującego... W słoneczko nie grali, dziewczyna nie puszcza się w galerii za pieniądze, a chłopak nie uprawia seksu co noc z inną koleżanką. 😆 Bez przesady.

Jaka demoralizację, ludzie. 🙈 Mnóstwo nastolatków rozpoczyna inicjację seksualna w wieku 15/16 lat z rówieśnikami albo niewiele starszymi kolegami/koleżankami. Tak było już za moich czasów, a mam ponad 30 lat. No nie popadajcie w paranoję. 🙃
Tu nie ma nic demoralizującego... W słoneczko nie grali, dziewczyna nie puszcza się w galerii za pieniądze, a chłopak nie uprawia seksu co noc z inną koleżanką. 😆 Bez przesady.
Ależ ja nie mam paranoi. Paranoja w tej historii występuje ciążowa u dziewczyny i jej byłego chłopaka. Czy dziewczyna jest galerianką a chłopak skacze z kwiatka na kwiatek - to nie wynika z tej opowieści (a właściwe może coś w tym podejrzeniu jest, skoro nie są już parą).

Ależ ja nie mam paranoi. Paranoja w tej historii występuje ciążowa u dziewczyny i jej byłego chłopaka. Czy dziewczyna jest galerianką a chłopak skacze z kwiatka na kwiatek - to nie wynika z tej opowieści (a właściwe może coś w tym podejrzeniu jest, skoro nie są już parą).
To każda para jak się rozstaje oznacza, że ona się puszczała, a on ru**ał wszystko, co popadnie?
No ludzie rozstają się z różnych przyczyn. Czasem to wina jednej strony, czasem obu. 🤷
Znam dorosłych ludzi, u których wszystko było super w jednym miesiącu, a w drugim już nie byli razem. Albo byli parą 13 lat, wzięli ślub i po roku od ślubu wzieli rozwód. 🤷 No zdarzają się takie rzeczy i wiek to tu średnio ma znaczenie, choć oczywiście statystycznie wiadomo, że 15 latek/latka jest mniej stała/stały w uczuciach niż 35 latek/latka... Ale i to nie jest regula, bo są rozni ludzie po prostu...

Natomiast, że dzieciaki się ciążą stresują... A w naszych czasach się to nie zdarzało? No też się zdarzało. Ale nie było internetu i o tym nie pisali na forach/FB. ;)
Dziewczyna z mojej klasy w gimnazjum zryczała się i przejmowała, że na pewno jest w ciąży, bo całowała się z języczkiem 😆 z chłopakiem na imprezie. 🙃 Ależ była w szoku, jak się dowiedziała, że od tego się w ciążę nie zachodzi i nie mogła nam uwierzyć. 🤷 Miałam też w gimnazjum dziewczynę i chłopaka, co to wierzyli w ten mit, że podczas pierwszego razu w ciążę się nie da zajść. No i się dowiedzieli, że jednak się da i niestety nie w teorii, a z własnej praktyki się dowiedzieli. 🙃

reklama
Życzę wszystkim mniej osądzania i więcej empatii. Zamykam wątek.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry