reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

No to moja siostra strzeliła gafę, bo mój chrześniak jest Staś. Ale ona od razu mówiła, że specjalnie wybiera taką chrzestną, żeby mały był spokojny. A jeśli mały rzeczywiście będzie za mną, to kieliszki tez będzie omijał szerokim łukiem ;)

reklama
Jak zdecydowaliśmy się na imię Aleksander to moja mama mówiła że jej się nie podoba bo jej się źle kojarzy. To jej powiedziałam, że teraz ci się będzie Aleksander dobrze kojarzył :-D:-p Opinią innych co do imienia nie trzeba się kierować. Jednemu się podoba drugiemu nie. Zawsze tak będzie.:happy: Trzeba to uszanować.

misia masz racje że kazdy ma swój gust i wybór trzeba uszanować Co jednak nie zmienia faktu ze są takie imiona że naprawde czasem mnie zadziwia fantazja rodziców... A jeszcze w połączeniu z nazwiskiem brzmią komicznie... wiec wybór imienia to nie jest prosta sprawa...
ja to sie zastanawiam bo teraz jest moda na wprowadzanie imion z USA do naszego jezyka i jak sie po polsku pisze takiego amerykanskiego Brian-a, Roger-a, itp. BRAJAN???? RODŻER???? dziewczęce pod tym względem mają łatwiej..:D

Trochę kiepskie tłumaczenia znaczeń imion na tej stronie ;) Ewa to "dająca życie", a nie "życie" po hebrajsku ;) A Franciszek raczej nie znaczy z włoskiego... "Francuzik" :) Nie znam włoskiego, ale po francusku "franc" to "szczery", więc po włosku pewnie "franco" będzie znaczyło to samo :)

Dziś przy śniadaniu zapadła decyzja, że drugi chłopak (bo pierwszy to Franek) to będzie Henio albo Marcel :) Straszecznie mi się te imiona podobają :)

ewa moze masz racje ale powiem Ci ze wiele opisów tak co do charakteru czy zachowania to mi pasowało do osób które znam. Moze nie wszystkie i wszystko ale wiele rzeczy. A jak wiadomo nie mozna sie sugerowac tym co pisza na 100%.....

ewa moze masz racje ale powiem Ci ze wiele opisów tak co do charakteru czy zachowania to mi pasowało do osób które znam. Moze nie wszystkie i wszystko ale wiele rzeczy. A jak wiadomo nie mozna sie sugerowac tym co pisza na 100%.....

Ja nie wierzę za bardzo w takie rzeczy jak imię pasujące do charakteru. Szczególnie teraz, kiedy widzę, jak bardzo to zależy od rodziców - podejrzewam, że nasi rodzice nie sugerowali się żadnymi opisami, a dziadkowie to już na pewno nie. Zawsze były przesądy dotyczące imion czy daty urodzin, ale przecież nikt nie wie, jaki charakter będzie miało dziecko.
To tak jak z horoskopami. Jak zaczniesz czytać, to zawsze coś ci podpasuje. A jak jeszcze uwierzysz, że to prawda, to już w ogóle ;)
A co do znaczeń, to chodziło mi o samo tłumaczenie językowe :) Trochę to mają niedopracowane ;)

reklama
hehe Ewa86 moze troszke sie opanujcie z imionami dla kolejnych dzieciaczkow bo moze po jednym lub 2 bedziesz miala serdecznie dosc ;))) ja bylam pewna ze chce miec 2 bo sama jestem jedynaczka i wiem ze to troche smutny zywot, ale teraz nie wiem czy zdaze zdecydowac sie na rodzenstwo dla mojego maluszka, ciaza jest ogolnie spoko ale strasznie dlugo trwa a w momencie kiedy ma sie male dziecko biegajace po domu jest jeszcze ciezej a naprawde zaluje ze nie trafily nam sie blizniaki yyhh na szczescie Ty masz wiecej czasu :D w sensie biologicznym, o ile to przebiegunowanie nie dojdzie do skutku ;D

Do góry