reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

Mam na imię Agnieszka, ale nikt w rodzinie nie zdrabnia (czy zdrobnia, bo już nie wiem) mojego imienia;)

zdrabnia :)

Cieszcie się, że macie możliwość stworzenia zdrobnienia krótszego od Waszego imienia :) Mojego nikt nie zdrabnia, bo jest wtedy dłuższe, więc i wysiłek przy wymówieniu większy ;)

reklama
ja lubie bardzo imiona, ktorych mozna nie zdrabniac. za to nie lubie takich, ktorych sie nigdy nie uzywa w formie podstawowej - ja mam na imie Malgorzata, a nikt nigdy do mnie tak nie mowi. to co to za imie :////

tez jestem Magda i wszyscy do mnie mowia "Madziu", a Magda uzywa ktos jak jest na mnie zly:p Magdaleno slysze tylko w urzedach:-)

ja mam emilia i uwielbiam imie emilia a wiekszosc wola emilka bllllleeeeee albo gorzej emilko bbbrrrr tylko jeden dobry kumpel mowi zawsze emilia :) i wtedy mi sie bardzo too imie podoba :)

A ja jestem Anna i to imie w tej wersji jest bardzo rzadko. W pracy Pani Aniu (kiedys wrecz do obrzydzenia). Wspollokatorka Anulko do mnie mowila - jeszcze znosilam. Ale kilka osob mowilo Andziu hehe - masakra :-p Kiedys go nie lubilam, bo bardzo popularne jest, teraz juz sie przyzwyczailam i nawet polubilam ;-) Nie chce dziecku dac bardzo popularnego imienia, ale tez nie jakies wymyslne. Niestety te co mi sie podobaja okazuja sie dosc popularne ehhh :sorry2: A przynajmniej te ktore maz zaakceptowal jako mozliwe...

O jej, na Magdziu reaguję wysypką, fuuuuuj. Dlatego moje kiteczki będą miały na imię Daniela (w Warszawie w zeszłym roku zarejestrowano zaledwie 3 Daniele), najchętniej dałabym Danielle, ale do polskiego nazwiska nie pasuje...
A chłoptaś Grzegorz już nieco popularniej, ale strasznie mi się podoba nawet zdrobnienie Grześ:-)

mi się moje imię nie podoba. jeszcze jak się mówi Gosia to ok, ale jak słyszę Małgorzata to wrrrrrrrr.... mój A tak mówi jak chce mnie wkurzyć hehe
teraz myślimy nad imieniem dla synusia. córeczka miała być Oliwką, a że jednak będzie chłopiec to trzeba myśleć dalej :)

reklama
Do góry