reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

Mój szanowny tatuś, jak mu się chłopaki-bliźniaki urodziły, to z wrażenia zamienił Marka na Mirka:-)
A teść Joannę na Jolantę:-)

U nas też pełna zgodność Daniela i Grzegorz. Debata trwa nad drugimi imionami...

reklama
O właśnie - nadajecie drugie imiona?
Bo my raczej nie. Ja mam drugie i zawsze mnie denerwowało, bo nigdzie się go nie używa, a w dokumentach trzeba wpisywać i to czas zabiera. U mojego Męża w rodzinie dzieci mają po jednym imieniu i spokój. Potem na bierzmowaniu mogli sobie dobrać drugie, ale już sami je oczywiście wybierali. Więc ja opowiadam się za jednym imieniem :)
Choć np. u mojego szwagra on i jego dwóch braci mają na drugie imię tak samo - po tacie :)

My nie dawaliśmy drugiego imienia ale tylko i wyłącznie dlatego że synek ma długie imię Aleksander i równie długie nazwisko :)

Drugiemu też nie dajemy - by było sprawiedliwie :D

my dajemy drugie imie po mamusi. juz dawno ustalone.
I tak to drugie imie to tylko w dokumentach widnieje. a na drugie imie zawsze osobna rubryka jest :]
I bedzie Zuzanna Patrycja :]

A ja uwielbiam drugie imiona i napewno mały dostanie drugie tylko nie wiem jakie. Chciałabym żeby miał na drugie Adam po zmarłym bracie. Co prawda Adaś miał mieć na imię Jarek (a drugi bliźniak Marek) ale zmarł po urodzeniu.

Ja z początku nie chciałam drugiego ale stweirdziłam że tyle jest imion to czemu mam małej tego imienia żałować heheh tym bardziej ze Wiktor dtugie ma (po tacie) a mała bedzie chyba Wiktoria na drugie

a my ciagle w fazie wybierania :-D
mamy Emma, Elena, Marika, Nadia(myli mi sie z Nina, to pewnie przez te slodka iskierke Gufi:)) Arlena, Lea i Tamara
widze dzis rano ze W zakreslil sobie Arlenke, Nadie i Lee wiec to chyba jego faworytki:-D plan jest taki by do niedzieli wybrac imie i mowic do dziecka po imieniu heh :-) ja nie moge sie zdecydowac:baffled::confused2::no::-D

Daniela tez przepiekne imie:)

heh jestem w kropce bo podoba mi sie wiele imion i nie moge sie zdecydowac na jedno yhhh z chlopcem nie bylo tego problemu:laugh2:

aa no i my bedziemy mieli 2 imie bo W chce, jak dla mnie jest ono zbedne ale widze ze nie mam tu nic do gadania heheeh, my tez mamy dwa imiona wiec spoko, tylko ze u niego w rodzinie 2 imiona sa z kalendarza heh wiec uzgodnilismy ze jak bedzie jakies dziwne to bedziemy mieli alternatywne, ew Lea jest idealna na drugie bo jest krotkie :)

Ostatnia edycja:
Mój synek też będzie miał drugie - po tacie. Tak to już jest u mnie w rodzinie. Wydaje mi się, że całkiem sympatyczny zwyczaj. Sama mam też dwa imiona i jakoś nie sprawia mi to większego problemu.

reklama
U nas w rodzinie dosłownie wszyscy (od strony i mamy i taty) mają podwójne imiona. Mateusz ma na drugie Szymon, ja jestem Aleksandra Magdalena (trochę zaszaleli w USC), a Oliwka na razie jeszcze ma tylko jedno, ale intensywnie myślimy nad drugim.

Do góry