reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

o jeju a ja nadal nie mam swojego faworita imieniowego:szok:
I tez dla dziewczynek podoba mi się więcej imion, chyba poczekam na wiadomość o płci i wtedy sobie ułatwię o połowę dylemat.
A Dorian b.ładnie dla chłopca:tak:
Wiecie ja po pracy w przedszkolu mam lekkie odchylenie bo multum imion mi sie "kojarzy":-D, no i nie chcę by było mega popularne:no:
Ta Iga chodzi mi po głowie, fajnie jest tez Ada i Sara, fajne i nie oklepane.
Gorzej z chłopaczkiem.... Oskar mi się podoba ale z lekka popularne i mój M nie chce bo kolegę z pracy ma o tym imieniu:confused2:...zawsze mi sie też Dominik podobało.

reklama
W zasadzie z racji pracy (belfer) też mnóstwo imion mi się kojarzy. Taki Kuba np, czyli imię faworyt męża, to imię chłopca z mojej klasy, z którym miałam sporo kłopotów. I co z tym zrobić? Mogę mieć tylko nadzieję, że do rozwiązania uda mi się przekonać go do innego, albo po prostu będzie dziewczynka;-)

a my mamy wybrane :) jak będzie chłopczyk to nazwiemy go Piotr Jakub, a jak dziewczynka to Zuzanna Marta, mamy dwa od razu bo drugie na chrzest :)

Już mieliśmy wczoraj wybrane imię - Aleksander (Alek) ale mąż dziś zaczął się wycofywać :/ ło żesz... przynajmniej nie będę miała czasu żeby się imieniem znudzić ;]
Tunia fajnie, że macie problem z glowy chyba że wam się jeszcze odmieni :) My również będziemy wybierać dwa imienia ale póki co wystarczy problem z pierwszym imieniem :))

Wiolcia_6 Aleksander - pięknie!!!Jeśli u mnie będzie syn to tak się właśnie będzie nazywał z adnotacją , że zawsze będzie Alkiem lub Aleksem a nie Olkiem:)

Ja mam odwrotnie, głupio mi jest że jak powiem, że syn to Aleksander to wszyscy do niego Alek, Aleks, Aleksik. Jest przecież imię Aleksy i tu bardziej pasują takie zdrobnienia.

Jest Aleksandra i każdy woła Ola, jest Aleksander i powinno wołać się Oluś, Olek. Przynajmniej ja tak uważam :-)

Zresztą co ja mogę radzić jak sama na synka często wołam Boluś, Bolek bo mi się to zdrobnienie z takim właśnie ancymonkiem, małym spryciarzem kojarzy :) Mój synek taki właśnie jest :)

A my mamy tylko imie dla dziewczynki- Julia, choć mi się podoba jeszcze Zuzanna no ale mąż się uparł przy Julii.
Dla chłopca jeszcze nie wiemy.

A mi sie własnie Olek nie Alek podoba przy tej wersji:tak: zreszta tak jak mamolka pisze jak Alek no to nie Aleksander tylko Aleks, badź Aleksy, bo na Aleksandra zawsze wszyscy Olek bedą wołac a wy będzie cie wiecznie "walczyć" z poprawnością;-)

A my wczoraj z racjo 70% dziewusi gadaliśmy na temat imion dla dziewczynek i nie doszlismy do żadnego konsensusu:crazy: to co mi się podoba to M nie! Jemu Dominika a mi zdecydowanie nie! więc dalej nic...

reklama
Dziewczynki tylko pamiętajcie, że z tatusiami nie warto drzeć kotów o imię dla dziecka, bo jesli sam pójdzie zarejestrować malucha, to i tak każe wpisać takie imię, jakie jemu się podobało ;-)

Do góry