reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidzi

U nas takie "zaklepane" imie ma brat męża...Dawid..Ma trzy córki i jego zona odmówiła posiadania czwartego dziecka...Ale imie ma "zaklepane" i jak chce sie go wkurzyc to wystarczy powiedzieć, że sie da dziecku Dawid na imie hihihihihiii

reklama
Ja od zawsze chciałam córkę i takie mam przeczucie (specjalnie liczyłam dni płodne i z premedytacją dopuszczałam do siebie Ł lub nie:-))
Ale imiona są na wszystkie okoliczności:
dziewczynka - Daniela
chłopieg - Grzegorz
bliźniaki (bo jestem nimi obciążona:( ) - Ola i Olek:-)
Oczywiście imiona były wybrane zanim coś powstało

a ja tambym miala w nosie jak ktos by sobie zaklepal a co tow rodzinie jedno imie moze tylko byc :) chyba ze zlosnica jestem zbytnia :p

u mnie bedzie najpradopodobniej TOSIEŃKA :D chociaz ostatnio maz mi pwoiedzial ze nie wie czy tosia bo nie chce zeby cora nas wyklinala za imie antonina pozniej :p ale mysle ze jak wyrosni to to imie bedzi ejuz tak popularne ze bedzie ok i ze sie nie bedzie gniewac :) jagode bym tez chciala albo marike ale jagoda mezowi sie kojarzy z serialem 40latki a marika sie nie podoba. wiec chyba Tosia zostanie :) nikt nie ma w rodzinie ani jednej ani drugiej jeszcze :)

U mnie było myślenia, a myślenia:) Ale podobnie jak u madziara158 będzie Grzegorz ( o ile lubego przekonam :-D ), a co do dziewczyny to bladego pojęcia nie mamy póki co:-)

Mojego męża próbuję przekonać do Gabrysi. Już raz prawie się zgodził, ale ostatnio stwierdził, że tego nie pamięta i na 100% tego imienia nie będzie. Jemu pozostawiam do wymyślenia imię dla chłopca. Oczywiście ja je później zatwierdzę;-)

abgar mam nadzieje, że się doczekasz aż wymyśli :) Mój mąz jak ma coś zrobić to zawsze robi na ostatnia chwilę więc pewnie imię by na porodówce wymyślał :)) A Gabrysia to bardzo ładne imię, miałam koleżankę W LO Gabryśke i zawsze mówiliśmy do niej Gabry, lub Gabi - i tak miło mi się kojarzy.

U nas dla chłopca wybrane imię Bartuś. Mąż do mnie że ja w pierwszej ciązy wybrałam imię dla córki, a teraz on chce wybrać i dlaczego ma być Bartek tak jak ja chcę. A ja na to że przecież on sam je wybrał :-D, a on AHA to dobrze haha.
Ale mi się podoba bardzo Remik (Remigiusz) a dla dziewczynki Basia. Jednak mąż się nie zgadza na Remka bo tak ma na imię nasz sąsiad, a jego żona Basia więc i to i to odpada (mąż nie chce żeby pomyśleli że... a właściwie nie wiem co mieli by sobie pomyśleć i co ma na myśli mąż, nie wnikam:eek:).

reklama
Do góry