reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważą nasze dzieci

Dziękujemy za gratulacje, ale mnie ta waga za bardzo nie cieszy... Coraz bardziej się boję, że będę miała w domu słonika :eek: Przez jakiś czas dawałam Lence na kolację kaszę (na 80-90 ml mleka), ale teraz już zrezygnowałam z tego dokarmiania i oprócz cyca dostaje tylko raz dziennie pół słoiczka zupki. Niby wiem, że na cycu nie można dziecka przekarmić, ale...
Przeglądałam niedawno historyczne pomiary wagi (od urodzenia Małej) - Lena podwoiła swoją wagę urodzeniową w wieku 2 miesięcy, a w wieku 6 miesięcy potroiła. Wszystko wskazuje na to, że na pierwsze urodziny będzie czterokrotność!

reklama
Agacina mi sie wydaje ze nie ma sie czym przejmowac:-) Lenka to po prostu duza dziewczynka wazy sporo ale wzrost do tego ma proporcjonalny jak spojrzysz np na siatki centylowe:-)
podejrzewam ze Bruno jest podobnych rozmiarow:-p

Agacinko-ale Lenka nawet nie wyglada na brubasniczke.Owszem jest pulchniutka,ale nie przesadnie,moim zdaniem.Nie martw sie!:-)

Agacinko, Twoja Lenka to trochę jak mój Wojciaszek. Zawsze był powyżej 95 centyla, zawsze okrąglutki i buzi mu się nie zamykała do jedzenia. Dopiero jak skończył 2 lata to pierwszy raz od urodzenia zszedł poniżej 75 centyla. Wszyscy się zachwycali, że tak ładnie je, a ja zastanawiałam się tylko jak schować przed nim jedzenie, żeby go nie utuczyć. I to jest do zrobienia. Nie jest może filigranowy, ale gruby zdecydowanie nie.

Mamoocik jak czytam o Twoim Wojcieszku to jakbym o swoim czytala. Wszystko co sie zbliza do jego twazry to musi sie znalez w dziobku. Mam nadzieje ze jak zacznie chodizc to troszke mu fascynaja jedzeniem przejdzie. Teraz dosłownie myjemy zeby on nie widzial bo inaczej zaraz wola.

reklama
Do góry