reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile wam spią 6 miesięczne dzieciaczki ???

Moj Dominik to istny aniolek jesli chodzi o spanie :)
chociaz kiedy karmilam piersia to w dzien prawie w ogole nie spal, caly czas przy cycku, pojadl przez 3 min i zasnal, a kiedy go odkladalam to sie budzil, wiec znowu do piersi i tak przez caly dzien. Jedynie w nocy ladnie spal od 22 do 6 (tylko o 3 w nocy go karmilam w lozku na lezaco, najczesciej z nim zasypialam a jak sie pare godz pozniej znowu obudzil to przykladalam go do drugiej).
Od niedawna przeszlismy na butelke i odtad nasza doba wyglada codziennie mniej wiecej tak samo: Budzi sie o 8 rano, pozniej znowu zasypia o 11 na niecala godzinke i o 14 lub 16 znowu spi przez godz.
Jesli chodzi o wieczor to zasypia przewaznie zaraz po kapieli, czyli o 21 (wczesniej kapalam go o 19, ale ze zasypial pare godz pozniej i zdazyl sie juz w tym czasie pobrudzic to stwierdzilam ze poczekam z tym godzine do 20). W nocy budzi sie tak samo jak kiedy karmilam piersia.
Wiele osob mnie straszylo, ze zycie jest bardzo ciezkie przy dziecku, nieprzespane noce itd.....
a ja przy moim maluszku tylko jeden jedyny raz nie przespalam nocy. Ostatnio nawet spal (oczywiscie z przerwami na karmienie) 12godzin! 12 godzin 6-miesieczne niemowle! Czy to mozliwe... ?

reklama
Mój synek jak wypije mleczko o 19 tak potrafi spać do 6 rano . A pożniej w dzien to roznie za bardzo nie lubi spać w dzien . Drzemki po 15 - 20 min .

To tylko pozazdrościć. Moja córeczka pije w dzień butelke a w nocy obowiązkowo musi być cycuś i spanie przy mamusi.

Pozazdrościć mój marudzi już przy godzinie 18 przeciągam go do 18:30 kąpiel (uwielbia) mleko z kaszka (bo smoczka znienawidził) potem jeszcze nie śpi i musze mu dać mleko wypije malutko i zaśnie i o 23 i 1 i potem o 4 budzi się na jedzenie kiedy to będzie jak prześpi całą noc

Do góry