reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
Ja mam w pasie 77 cm, tylko 9 więcej niz przed. Ale zaczęła mnie niepokoić waga, przybyło mi dwa kg od początku, co i tak bylo mało, ale dziś okazało sie, że schudlam 0,5 kg. W piątek idę do lekarza, chyba muszę się wypytac. Pasem się nie martwię bo przy Jacku miałam w 9 m-cu 84 cm, więc wiem, że tak już mam, ale waga mi nigdy nie spadała :(. Macie takie doświadczenia.

no to chyba pobiłam rekord w 18 tygodni przytyłam 30 cm w pasie a martwiłam się niedawno że brzuch mi nie rośnie ;)

moja znajoma jest w okolo 6 miesiacu ciazy i jak do tej pory nie przytyla ani kilograma tylko co miesiac gdzie chudnie od 0.5 do 1 kg.. a lekarze nie moge stwierdzic dlaczego... hmm pozdrawiam

kaska - w pierwszej ciazy  w I trymestrze schdlam 10 kg :) potem zaczelam nadrabiac - lekarz powiedzial ze skoro z dzidzia jest ok a ja sie w miare dobrze odzywiam to nie ma sie czym przejmowac :) do konca ciazy przytylam 20 kg (czyli tak w rzeczywistosci tylko 10 :) )
teraz tez schudlam - mniej niz ostatnio - na poczatku -3 kg, teraz mam ciagle -1,5 a to juz 14 tydzien sie konczy, dzidzia jest ok :) a ja mieszcze sie we wszystkie swoje ciuszki ciagle :) jak widzisz to nie musi byc problem - ale podpytaj sie lekarza jeszcze :)

ja tylko wiem tyle że niektóre laski do 5-6 miesiąca wcale nie tyją, dopiero po tym okresie zaczynają tyć niektóre lekko niektóre mocno, tak było w przypadku mojej mamy i 2 koleżanek

reklama
Do góry