reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

Po ostatniej wizycie u ginki jestem z siebie dumna - przed dwoma tygodniami ważyłam 68,2 a teraz 67,4. Znaczy to, że już nie tyję, a jak przystało na 9 m-c waga zatrzymuje się lub spada. Poza tym ginka zrobiła bilans przyrostu mojej wagi w ciąży i stwierdziła, że 13kg do przodu jest absolutnie w normie - zwłaszcza, że między 7 a 9kg przypada na dzidzię i całą jego otoczkę :)

reklama
Ja do 1.02 mialam 12 kg do przodu.13.02 jak poszlam na USG tez sie wazylam,bo ostatnio mam cholerny apetyt i myslalam ze chociaz o kilo wiecej bede wazyc a tu nic-ani troche wiecej.To dobrze.

ivka76 pisze:
Po ostatniej wizycie u ginki jestem z siebie dumna - przed dwoma tygodniami ważyłam 68,2 a teraz 67,4. Znaczy to, że już nie tyję, a jak przystało na 9 m-c waga zatrzymuje się lub spada. Poza tym ginka zrobiła bilans przyrostu mojej wagi w ciąży i stwierdziła, że 13kg do przodu jest absolutnie w normie - zwłaszcza, że między 7 a 9kg przypada na dzidzię i całą jego otoczkę :)

ivka!!
ale mnie pocieszyłaś!!! :)
mam 12- 13kg do przodu, od 30.01 moja waga stoi w miejscu! z jednej strony martwiłam się, że TYLE utyłam, a z drugiej martwiłam, że dzieciątko nie przybiera :)

Osinka a ja chudne! Było 72 kg a jest 71 kg, czyli na plusie w sumie 10 kg. Tez sie troche martwie, choc podobno w 9tym miesiacu czasem tak sie zdarza.

może Ci malutka wypija wody płodowe ;) gdzieś o tym czytałam
będziesz miała Ania mniej do zrzucenia! a dziecko i tak weźmie sobie, co potrzebuje

Na ostatniej wizycie u gina musialam stawac na wadze az 3 razy bo waga nie chciala podac wyniku pomiaru ( juz sie wystarszylam ze skala sie skonczyla). Wiec wedlug ostatniego pomiaru + 12,5 kg na plusie

ANIK78 pisze:
mamaoli pisze:
Tylko pozazdrościć...
Ja już 23 na plusie :-[

MamaOli, nie martw się! Zrzucimy wszystko :), na pocieszenie powiem, że jesteśmy we dwie największymi mamuśkami na marcowym forum ;)

anik ja odkąd mam nadciśnienie i kłopoty z opuchlizną pojechałam w górę 5 kg i mam +21 także chętnie dołączę do największych mamauś ;) ;D

U mnie 22 na plusie ;D Licze ze wiekszosc to woda. Zobaczymy ile mi ubedzie we srode. Dzis bylam z mezem w Ikei i maz widzac wagi zapytal sie jaki chce kolor i bez slowa wsadzil wage do wozka ;D

reklama
A mój kochany mąż już się zaoferował że pomoże mi zrzucać zbędne kilogramy, a że najlepszym sposobem według niego jest seksik już się doczekać nie może :D

Do góry