reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile po terminie do szpitala?

A ja właśnie wróciłam od lekarza. Dostałam skierowanie i jutro jadę rodzić :-) powiedział, że moje łożysko jest w 3 stopniu dojrzałości i muszę urodzić w ciągu 1-2 dni :-D Jutro o 8 rano będe już w szpitalu hihi :-) trzymajcie kciuki

reklama
Ja swoją córeczkę urodziłam 3 dni po terminie i miałam wywoływany poród, tzn, tak jakby bo podali mi w kroplówce oxytocyne zeszły 4 krople i zaczeły sie skurcze, 6,5 godziny pózniej przyszła na świat nasza Blaneczka 4530 waga i 61 cm, byłam w szoku:szok: że wyszedł ze mnie taki kolos:-D

A ja właśnie wróciłam od lekarza. Dostałam skierowanie i jutro jadę rodzić :-) powiedział, że moje łożysko jest w 3 stopniu dojrzałości i muszę urodzić w ciągu 1-2 dni :-D Jutro o 8 rano będe już w szpitalu hihi :-) trzymajcie kciuki

powodzenia.ZDROWEGO DZIDZIUSIA, NAPISZ, PÓZNIEJ JAK SIE CZUJESZ??? JAK MALEŃSTWO???? POWODZENIA:-)

Ja swoją córeczkę urodziłam 3 dni po terminie i miałam wywoływany poród, tzn, tak jakby bo podali mi w kroplówce oxytocyne zeszły 4 krople i zaczeły sie skurcze, 6,5 godziny pózniej przyszła na świat nasza Blaneczka 4530 waga i 61 cm, byłam w szoku:szok: że wyszedł ze mnie taki kolos:-D

wow.. :) gratuluje.. niezły kolos ;)
drogami natury urodziłaś? bez znieczulenia? bez CC?

w pierwszej ciąży, na ostatniej wizycie lekarz prowadzący powiedział, że jeżeli to piątku (taki miałam termin) nic się nie będzie działo, to po weekendzie na pewno mam się pokazać w szpitalu i zrobią mi wtedy ktg i zbadają. Jeżeli się jest po terminie, to podobno nie robią na Izbach problemów tylko lekarz, ktg i albo oddział, albo do zobaczenia za 2-3 dni.
Nie przekonałam się jak to w rzeczywistości, bo urodziłam 3 dni przed terminem.

urodziłam jednak w piątek :) o 00:20 :-D
mam ślicznego synka 3450gramów i 56cm :-)
wyszliśmy dziś ze szpitala.
Nie mam siły pisać więcej :-)

gratulacje:) waga i wzrost identyczne jak moja Wikunia:)

reklama
Mnie lekarz powiedział, że jak do 18.12. nie urodzę, to mam przyjść do niego 21.12. Ale do niego, a nie mówił, że do szpitala.

reklama
Do góry