reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile kosztuje publiczne przedszkole

reklama
ja juz po spotkaniu w przedszkolu, z jedzeniem i rytmika 345,01zł, (ale za jakies 2 miesiaca prezydent naszego miasta wprowadzi podwyzke o 40zl wrrr) dodatkowo jak ktos chce angielski 35zl., no i wrzesniowe oplaty :( ubezpieczenie 40zl, rada rodzicow 60zl, skladka na przybory 60zl, dziecko moze byc od 5.30 do 17, ehh ciekawe jak to jutro bedzie

U nas jest stawka 2,63 za godzinę pobytu ponad pięciogodzinną podstawę.
Dodatkowo 5,50 za wyżywienie. Dziś mamy zebranie więc dowiem się o reszcie opłat ale myślę,że ubezpieczenie koło 42zł(tak było w zeszłym roku) i komitet pewnie 60zł.Rytmika była 6zł więc może wzrosnąć o jakąś złotówkę.
Za dodatkowe zajęcia nie płaciliśmy bo nasze przedszkole objął program unijny, gdzie są zajęcia darmowe ale odbywające się po podstawie programowej(czyli po 14).

Julietta trochę Was robią w balona bo rytmika jest w programie i przedszkole nie może pobierać opłaty za rytmikę

A co do pytania to my płacimy średnio około 400 zł, nawet mniej nie raz, ostatnio ok 360. W tym pełne wyżywienie i 25 za komitet rodzicielski. Opiekę mamy od 7-17 czyli 5 nadprogramowych godzin płatnych

Córka chodzi od 8j do 15j, i za te godziny płacimy łącznie z wyżywieniem (śniadanie, obiad, podwieczorek) niecałe 200 zł, a ostatnio nawet 170 (ale kilka dni jej nie było).

kasia ogolnie u nas jest tak, ze latwiej jest sie dostac dziecku ktorego rodzice pracuja, ale nikt tego nie weryfikuje czy rzeczywiscie pracuja, pierwszenstwo maja tez dzieci z rejonu, ale ja przemeldowalam mala do domu dziadkow, ktorzy mieszkaja w miescie w ktorym jest przedszkole mojej Coreczki i sie dostala, pierwszenstwo nad pierwszenstwami maja tez dzieci chore,

a u nas z tym unijnym przedszkolem w ogole jest paranoja bo moja wioska przynalezy do wioski oddalonej od mojej o 12km!

reklama
Kasiu u nas jest to dosyć rygorystycznie sprawdzane i zameldowanie i zatrudnienie(trzeba było z pracy zaświadczenie donieść). Co do zameldowania to wiem że u nas dzieci są spod miasta i jakoś to dyrektorka załatwiła, bo ona uważa że jest dla dzieci a nie dla urzędników:happy:

Do góry