reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile kosztuje publiczne przedszkole

Uważam, że warto dać dziecku dobry start w postaci przedszkola z naprawdę dobrą kadrą i programem zajęć. dlatego ja nie liczę na państwowe przedszkola, mój syn chodzi do prywatnego na Marinie Mokotów - nazywa się Tequesta. Płacę około 1200zł za miesiąc, Krzyś ma zajęcia z angielskiego, rytmiki

Zajęcia z angielskiego i rytmiki to nic ponad normę. A cena w stolicy zawsze będzie dużo wyższa. Dla porównania przedszkole dwujęzyczne w Toruniu z zajęciami z rytmiki, tańcem koszt 700 zł.

reklama
marketta współczuję tyle kasy za przedszkole, ja zarabiam niewiele więcej :szok: płacimy 360-370, Julka w standardzie ma zajęcia z rytmiki i angielski, może też chodzić na coś jakiego jak etyka. Kadra również jest dobra, dziecko szczęśliwe, ja też :-)

To chyba są sumy przeszkoli prywatnych chyba zły temat
Mój synek chodzi do niepublicznego i płacimy 350zł miesięcznie + dwa razy do roku tzn wyprawkę po 110zł,oczywiście dochodzi raz do roku ubezpieczenie (wrzesień),książeczki na cały rok 52zł(wrzesień) i dodatkowe np 5zł za teatrzyk raz w msc.
moim zdaniem nie jest drogo ale w publicznym raczej taniej wychodzi nie dużo ale zawsze taniej.
Ja nie płacę za angielski (mój synek ma także niemiecki i włoski ale skupiają się póki co na angielskim) rytmikę.

Do góry